ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Bρέθηκε το μπόινγκ; Στην Αυστραλία εσπευσμένα οι συγγενείς των επιβατών του Boeing της Malaysia

Bρέθηκε το μπόινγκ; Στην Αυστραλία εσπευσμένα οι συγγενείς των επιβατών του Boeing της Malaysia

Για πρώτη φορά, μετά από δύο εβδομάδες, διαφαίνεται φως στο «τούνελ» της εξαφάνισης του Boeing της Malaysia Airlines, που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου.

Μετά τον εντοπισμό δύο αντικειμένων στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, που πιθανολογείται ότι ανήκουν στο μοιραίο αεροσκάφος, συγγενείς των επιβατών της πτήσης MH 370 μεταφέρονται εσπευσμένα στην Αυστραλία με πτήσεις τσάρτερ.
Παράλληλα, εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας αναμένεται να κάνει δηλώσεις σε Συνέντευξη Τύπου, σχετικά με τα σημερινά ευρήματα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας, εντοπίστηκαν δύο αντικείμενα, ένα στρογγυλό και ένα πολυγωνικό 1.500 μίλια νοτιοδυτικά του Περθ της Αυστραλίας, ενώ ο ίδιος εκτίμησε ότι ενδεχομένως μέσα στις επόμενες 24 ώρες να έχει επιτευχθεί η περισυλλογή τους, ώστε να λυθεί το μυστήριο.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας είχε δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά τα δύο κομμάτια: το ένα έχει χρώμα πορτοκαλί και το άλλο πράσινο-γκρι.
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα αντικείμενα είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες από δορυφόρους της Γαλλίας, της Αυστραλίας και της Κίνας, ωστόσο δεν βρέθηκε τίποτα.