ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ





28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη               e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                                        Κατερίνη, 17 Μαρτίου 2014
                                   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην μεγαλύτερη παγκοσμίως Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο (Internationale Tourismus-Börse Berlin)

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ: « Αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο η προσέλκυση τουριστών για 12 μήνες το χρόνο και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε Διοίκηση και προσωπικό της Π. Ε. Πιερίας».





Με στόχο την μέγιστη δυνατή προβολή  η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συμμετείχε στη μεγαλύτερη παγκοσμίως Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, την έκθεση Ι.Τ.Β. (Internationale Tourismus-Börse Berlin) στο Βερολίνο, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου 2014.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εναρμόνισε την προβολή του τουριστικού προϊόντος της, με την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας, ως τον ιδανικό 12μηνο πολυθεματικό τουριστικό προορισμό, μέσα στο ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του εκθεσιακού χώρου του Ε.Ο.Τ. στο οποίο και κατείχε κεντρική θέση.
     
    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκθεσιακός χώρος της Π.Κ.Μ.  ήταν ο μεγαλύτερος σε έκταση της ελληνικής συμμετοχής στην Ι.Τ.Β., μαζί με εκείνους της Περιφέρειας Αττικής και των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Θετικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, της συμμετοχής της Περιφερειακής Ενότητας στην έκθεση Ι.Τ.Β. και η οποία  ανέφερε χαρακτηριστικά «Διεκδικούμε για ακόμα μία χρονιά, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ως Πιερία, τον τίτλο ενός από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτού του προγραμματισμού συμμετείχαμε ως Πιερία στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου, όπου εκτός από τις φυσικές ομορφιές και τον πολιτισμό της περιοχής μας, προβάλαμε και παραδοσιακά προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς με σκοπό την ανάδειξη τους, καθώς ο τόπος μας διαθέτει μια γαστρονομική κουζίνα η οποία τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερους επισκέπτες»

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι εκπρόσωποι της Π.Ε. Πιερίας πραγματοποίησαν εποικοδομητικές συναντήσεις και επαφές με ξένους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους για την ανάδειξη των δυνατών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, την  ενίσχυση της προβολής και την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσοτέρων τουριστών στην Πιερία ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου.

Από την ΠΚΜ πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις που στόχο είχαν την προώθηση του τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία και στην Πιερία και τη ταυτόχρονη  ανάδειξη του πολιτισμού και της ελληνικής γαστρονομίας που πλέον αποσπά τις καλύτερες κριτικές ανά τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες του  Φεστιβάλ Ολύμπου από τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ και Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο σε μία ειδικά προγραμματισμένη εκδήλωση καθώς επίσης και βραβευμένοι τοπικοί οίνοι των κ.κ. Αδάμου Γεώργιου και Αδελφών Χρυσοστόμου.

Από τις συζητήσεις που είχαν οι εκπρόσωποι της ΠΚΜ και τα στελέχη του τουρισμού προέκυψαν αισιόδοξα και θετικά μηνύματα για την ανάπτυξη του τουρισμού στις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης προσδοκάτε ότι το 2014 θα είναι μια ακόμη καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.
 
Την ΠΚΜ εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος για θέματα τουρισμού στην Π.Κ.Μ. κ. Γιάννης Γιώργος και υπηρεσιακοί παράγοντες. Το περίπτερο της ΠΚΜ επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού, ο γερμανός υφυπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας και εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Joachim Fuchtel, ο υφυπουργός για τις Μεσαίες Επιχειρήσεις και τον Τουρισμό κυρία  Iris Gleiche, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, ο δήμαρχος-κυβερνήτης  Βερολίνου κ. Klaus Wowereit, ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος και ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος.

Την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εκπροσώπησε ο υπάλληλος του Τμήματος Τουρισμού, κ. Μίλτος Νικολάου που στη διάρκεια της έκθεσης είχε εποικοδομητικές επαφές με τουριστικούς πράκτορες για την ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας της Πιερίας.