ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ……….ΜΕ ΠΑΛΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΜΩΣ (ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΜΑΗ)



Όσοι επικαλούνται <<άλλο δρόμο>> για την πόλη της Κατερίνης και για τα πολιτικά πράματα γενικότερα(σε επίπεδο νομού και επικράτειας) και έρχονται με τον αέρα του νέου, του άφθαρτου, του ανρθώπου που είναι πολίτης και όχι πολιτικός και του λίγου <<αντικομφορμιστή>> κάποιων από αυτούς, δεν πρέπει να ξεγελάσουν τον λαό μπροστά στις κάλπες που θα στηθούν τον ΜΑΗ.
Όπως και να αυτοαναγορεύονται και όσο θυμωμένοι να το παίζουν κάποιοι, αυτό που αξιώνουν πραγματικά είναι να <<αναβαθμίσουν>> τον ρόλο τους σε πολιτικό επίπεδο και από θέση κομπάρσου να πάρουν την θέση του πρωταγωνιστή  σε ένα σκηνικό που δεν θέλουν να αλλάξουν, παρά μόνο τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σε αυτό. Στο ίδιο έργο θεατές δηλαδή.
Ο <<ανεξάρτητος>> συνδυασμός <<ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ>> του κυρίου Χρήστου Γιαννούλη υποψήφιου δημάρχου Κατερίνης που ουσιαστικά είναι ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ που κατεβάζει  στις φετινές εκλογές για τον δήμο Κατερίνης, δεν αποτελεί κάποιο υποκείμενο ριζοσπαστισμού και άνθρωποι που πλαισιώνουν-υποστηρίζουν τον συνδυασμό είναι έμπειροι με <<αριστερό>> περιτύλιγμα να εξωραΐζουν την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, την πολιτική του κεφαλαίου, της Ε.Ε.
Οι περιγραφές των προβλημάτων, οι εκθέσεις ιδεών, ο παραγοντισμός που διακατέχει κάποιους, μαζί με την ιδιαίτερη προβολή τους σε κάποια Μ.Μ.Ε, δεν αποτελούν το καινούργιο που επαγγέλλονται, το ριζοσπαστικό, το νέο. Αποτελούν ίδιες πρακτικές σε μια λογική μιας άλλης πολιτικής διαχείρισης που δεν αμφισβητεί το κεντρικό πλαίσιο που κινείται η τοπική διοίκηση α και β βαθμού από το 1994 και μετά. Πλαίσιο που αποτελεί ντιρεκτίβα της Ε.Ε, για την μετατροπή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συμπληρωματικό τμήμα της κεντρικής διοίκησης για την πιο αποτελεσματικότερη προώθηση και εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής, της πολιτικής του κεφαλαίου. Αυτή την κατεύθυνση δεν αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι συνδυασμοί που κατεβάζει στους δήμους και περιφέρεια.
Υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για τον εργαζόμενο λαό, την φτωχομεσαία αγροτιά, τους μικρούς εμπόρους, καταστηματάρχες, τους νέους, της γυναίκες. Ναι υπάρχει και δεν είναι προφανώς το άλλο μείγμα αστικής πολιτικής διαχείρισης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που προωθεί και μέσα από τους συνδυασμούς του για δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές .
Σίγουρα δεν είναι οι εκλεκτοί της Ν.Δ., του πάλαι άλλοτε ΠΑΣΟΚ που μεταμορφώνεται σε κόμμα <<ΕΛΙΑ>>, τα διάφορα σχήματα δορυφόροι που προέρχονται από τα σπλάχνα του παλιού δικομματικού μπλοκ και εκφράζονται και σε δημοτικές παρατάξεις. Άνθρωποι δοκιμασμένοι στο να υπηρετούν με φανατισμό την πολιτική του κεφαλαίου. Αφού οι ίδιοι σαν εργολάβοι της περιοχής είχαν προσωπικά κέρδη από διάφορα δημοτικά έργα που δημοπρατούνταν και έπαιρναν την εργολαβία κατασκευαστικών έργων.
Κανένας ψήφος στους ΝΑΖΙ της <<ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ>>. Αποτελούν την πιο σκληρή εφεδρεία του συστήματος, οργανωμένη σε δύναμη κρούσης για να δρα κατασταλτικά απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του. Η συκοφαντία, το ψέμα, η λάσπη αποτελούν στρατηγική των ΝΑΖΙ της <<ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ>>. Στόχος να εγκλωβίσουν στους κόλπους της εργατικό-λαϊκό κόσμο που αγανακτεί από την πολιτική του κεφαλαίου και να αναχαιτίσου κάθε τάση ριζοσπαστικοποιήσεις δυσκολεύοντας με αυτό τον τρόπο την λαϊκή πάλη για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που είναι σε αντιδιαστολή με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Η <<ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ>> στην υπηρεσία του συστήματος.
Ο άλλος δρόμος ανάπτυξης για την λαϊκή ευημερία και προκοπή δεν περνάει μέσα από την Ε.Ε, δεν συναντιέται με την στρατηγική του κεφαλαίου όπως ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ε.Ε και φιλολαϊκή πολιτική είναι έννοιες ασυμβίβαστες.
Υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης για τα εργατικά-λαϊκά συμφέρονται, την λαϊκή κοινωνική προοπτική. Είναι ο δρόμος που δείχνει το ΚΚΕ, χωρίς περιστολές, ήξεις αφήξεις και μισόλογα.
Είναι ο δρόμος της εργατικής-λαϊκής εξουσίας, εκεί που ο παραγωγός του κοινωνικού πλούτου ο εργαζόμενος λαός θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια,  μέσα από το εργατικό-λαϊκό κράτος θα εφαρμόζεται ο κεντρικός πανεθνικός επιστημονικός σχεδιασμός που θα ελέγχουν οι νέοι λαογέννητοι θεσμοί του εργατικού-λαϊκού κράτους, ο ίδιος δηλαδή ο λαός από της παραγωγικές μονάδες, από τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς. Αυτός ο δρόμος είναι σήμερα και αναγκαίος και ρεαλιστικός για την διέξοδο από την καπιταλιστική οικονομική κρίση προς όφελος του λαού, για την λαϊκή κοινωνική προοπτική και προκοπή.
 Αυτός ο δρόμος προϋποθέτει ένα μαζικό πλειοψηφικό μαχητικό ταξικό αποφασισμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα που θα παλεύει για αποδεσμεύσει από την Ε.Ε, μονομερή διαγραφή του χρέους ,για εργατική –λαϊκή εξουσία. Σε αυτή την κατεύθυνση παλεύουν οι κομμουνιστές μέσα από της γραμμές του ΚΚΕ .Για τη ανασύνταξη του συνδικαλιστικού εργατικού-λαϊκού κινήματος, την συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, για νίκη σε επίπεδο εξουσίας-οικονομίας.
Σίγουρα στις επερχόμενες δημοτικές-περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές δεν κρίνεται το ζήτημα της εργατικής-λαϊκής εξουσίας. Κρίνεται όμως ο βαθμός χειραφέτησης του εργατικού-λαϊκού κόσμου από την κυρίαρχη αστική ιδεολογία, την αστική πολιτική, κρίνεται ο βαθμός θέλησης και αποφασιστικότητας του λαού να παλέψει για γενικότερες αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας-οικονομίας, κρίνεται ο βαθμός ριζοσπαστικοποιήσεις του εργατικού-λαϊκού κόσμου, η διάθεση του να παλέψει, αγωνιστεί ο ίδιος χωρίς να αναθέτει σε αυτοκλήτους σωτήρες τύπου <<ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ>> για το δικαίωμα στην δουλειά, για καθολική δημόσια δωρεάν παιδεία ,υγεία, για ελεύθερο χρόνο, ενάντια  στις απολύσεις, σε κλείσιμο επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, ενάντια στα φοροχαράτσια, κ.α.
Σε αυτή την κατεύθυνση ο εργαζόμενος λαός και το αγωνιστικό κίνημα του  μπορεί να έχει πραγματικά στηρίγματα τους δήμους, της περιφέρειες. Δήμοι και περιφέρειες που θα βοηθούν στην οργάνωση της εργατικής-λαϊκής πάλης, θα συντονίζουν τον βηματισμό τους με το εργατικό-λαϊκό κίνημα, δεν θα υποκλίνονται στις πολιτικές του κεφαλαίου που θέλουν να περνάνε μέσα από την τοπική διοίκηση και τους υποτελείς θεσμούς τους.
Δυνάμεις που παλεύουν σε αυτή την κατεύθυνση είναι το ΚΚΕ με τα ψηφοδέλτια της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ . Αγωνιστές δοκιμασμένοι στο στίβο της ταξικής πάλης, του πολιτικού αγώνα για την εξυπηρέτηση των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων. Αγωνιστές που δρουν χρόνια μέσα από εργατικό συνδικαλιστικό ταξικό κίνημα το ΠΑΜΕ, μέσα από της αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις της φτωχομεσαίας αγροτιάς την ΠΑΣΥ, των μικρών αυτοαπασχολούμενων, μικρών έμπορων, καταστηματαρχών την ΠΑΣΕΒΕ, από το αγωνιστικό κίνημα των γυναικών την ΟΓΕ, της αγωνιστικές συσπειρώσεις της νεολαίας.
Εμπιστευτείτε και δώστε δύναμη στα ψηφοδέλτια της <<ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ>>. Με υποψήφιο δήμαρχο δήμου Κατερίνης, τον Παπαδόπουλο Μπάμπη ,για υποψήφια δήμαρχο δήμου ΔΙΟΝ-ΟΛΥΜΠΟΥ, την Κουρίτα Κατερίνα, για υποψήφιο δήμαρχο δήμου ΠΥΔΝΑΣ, τον Δανιηλίδη Κώστα και υποψήφιο Περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας τον Ζιώγα Κώστα, με υποψήφιο αντιπερειφεριάρχη  νομού Πιερίας τον Ρούτσα Αλέκο.
 Ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού σε δήμους, περιφέρειες, ευρωεκλογές. Στήριγμα για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, για την εργατική-λαϊκή εξουσία, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.


Σαββίδης Παναγιώτης
Μέλος του ΚΚΕ της Κ.Ο Πιερίας