ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                    Κατερίνη, 07 Μαρτίου 2014







Η 8η Μαρτίου για περισσότερα 100 έτη έχει καθιερωθεί στη συνείδηση της παγκόσμιας κοινωνίας ως «Ημέρα της Γυναίκας». Αποτελεί ημέρα μνήμης και τιμής των αγώνων των εργαζομένων γυναικών, για ισότητα και ισονομία στη ζωή, την εξασφάλιση συνθηκών εργασίας όπως και οι άντρες, την οικογένεια και την κοινωνία σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Μπορεί κατά το παρελθόν «η γυναίκα, στους άγριους μεν θεωρείται ένα γυμνασμένο ζώο, στην Ανατολή ένα αντικείμενο πολυτελείας, στην Ευρώπη, ένα μείγμα από το πρώτο και το δεύτερο», στις λεγόμενες «αναπτυγμένες» δυτικές κοινωνίες, η σύνδεση της γυναικείας φύσης με την έννοια της μητρότητας και της οικογένειας, η επαγγελματική ενασχόληση, σταδιοδρομία και καταξίωση της γυναίκας σε άμεση συνάρτηση με την ποιότητα των διαπροσωπικών της σχέσεων – κοινωνικές, φιλικές, ερωτικές – προσδιορίζουν και χαράσσουν την πορεία ζωής της καθεμιάς ξεχωριστά.
«Η συμμετοχή της γυναίκας στο δημόσιο βίο βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το επίπεδο της αναπτύξεως κάθε χώρας», με νέα στοχοθέτηση για την ισότιμη αντιμετώπισή τους και την ενίσχυση της συμμετοχή τους στην κοινωνική, πολιτική, πολιτιστική και δημόσια σφαίρα.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει και ενθαρρύνει τη γυναικεία δυναμική και καταξίωση σε όλα τα επίπεδα με την ενεργοποίηση στην απασχόληση του αδρανούς γυναικείου εργατικού δυναμικού, με όρους αξιοπρεπείς και ελκυστικούς  και με γνώμονα την ίση μεταχείρισή τους ώστε οι γυναίκες να διαδραματίζουν πλέον ουσιαστικό επαγγελματικό, κοινωνικοοικονομικό και πολιτικό ρόλο.

«Μια ωραία γυναίκα αρέσει στα μάτια, μια καλή γυναίκα αρέσει στην καρδιά. Η μία είναι ένα στολίδι, η άλλη ένας θησαυρός». Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες που αγωνιζόμαστε για να διαμορφώσουμε την προσωπική μας ιστορία, στους χαλεπούς οικονομικούς καιρούς που βιώνουμε στηριζόμενες πάντα στα διαχρονικά ιδανικά του ανθρώπινου γένους. Σήμερα παρά ποτέ ο αγώνας της γυναίκας μητέρας, της γυναίκας συζύγου, της γυναίκας επαγγελματία είναι επίκαιρος.