ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

«Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στην Πιερία»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
      ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                 Κατερίνη, 27 Μαρτίου 2014

Δελτίο Τύπου











Επίσκεψη πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κος Απόστολος Τζιτζικώστας στην Πιερία. Πρώτο σταθμό της επίσκεψής του αποτέλεσε η XIV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία του Λιτοχώρου, όπου στις 10:30 π.μ. έλαβε χώρα η τελετή παράδοσης – παραλαβής της. Ο κος Τζιτζικώστας, συνοδεία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κας Σοφίας Μαυρίδου, του περιφερειακού συμβούλου, κου Δημήτρη Τσιμήτρη και του ειδικού επιστημονικού συνεργάτη της, κου Δημήτρη Ρουκά, παρευρέθησαν στην τελετή, κατά την οποία ο απελθών Διοικητής της Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, Νικόλαος Γρυλλάκης, παρέδωσε τη Διοίκηση της Ταξιαρχίας στον νέο Διοικητή, Ταξίαρχο, Ιωάννη Τζανιδάκη, ενώ ο κ. Γρυλλάκης μετατέθηκε στη Στρατιά της Λάρισας. 
Στη συνέχεια ο κος Τζιτζικώστας πραγματοποίησε επίσκεψη στο κέντρο της Κατερίνης, όπου μαζί με την κα Μαυρίδου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πολίτες της Πιερίας, οι οποίοι τους εξέθεσαν τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά, όπως επίσης και τις προκλήσεις, με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι. Συνομίλησαν με επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια συνοδεύονταν από δημοσιογράφους των τοπικών μέσων.
Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη στον κεντρικό πεζόδρομο ολοκληρώθηκε με δηλώσεις του ιδίου, καθώς επίσης και δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη, ενώ απάντησαν σε αρκετές ερωτήσεις πάνω σε φλέγοντα ζητήματα της Πιερίας, που τους ετέθησαν από τα τοπικά μέσα.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για την γέφυρα του Κορινού, ο κ. Τζιτζικώστας υποστήριξε, πως η περιφέρεια στηρίζει το έργο. «Δεν είναι τώρα η ώρα, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, να μπούμε σε τέτοια διαδικασία. Να τελειώσει η σεζόν και θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ολοκληρωθεί το έργο». Επίσης, η κα Μαυρίδου συμπλήρωσε «ότι δεν είναι η ενδεδειγμένη στιγμή και ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί το θέμα του ημικόμβου στο Αιγίνιο. Βούληση και ενδιαφέρον μας είναι να δοθεί πλήρης λύση και στα δυο σημεία, που είναι κομβικά ευρύτερα για την Πιερία».
Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του Περιφερειάρχη ήταν ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης, όπου συνομίλησε με τα μέλη του. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, κος Χαράλαμπος Μπρουσκέλης, εξέθεσε τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει ο δικαστικός κλάδος. Η κα Μαυρίδου δεσμεύτηκε πως θα καταβάλει «κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων αυτών παρά το γεγονός, ότι δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων της αυτοδιοικητικής αρχής», ωστόσο ο κος Τζιτζικώστας συμπλήρωσε πως «από την πλευρά της περιφέρειας θα ασκηθούν πολιτικές πιέσεις, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες ρυθμίσεις προς επίλυση των προβλημάτων του δικαστικού κλάδου».
Οι επισκέψεις της πρώτης ημέρας του Περιφερειάρχη στην Πιερία, ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο της Κατερίνης. Μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη είχαν έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, κο Ηρακλή Τσανακίδη, τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, κο Μανώλη Φωτιάδη, τον κο Μιχάλη Μαυροματίδη, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων, την Πρόεδρο ΣΥΝΟ Πιερίας, κα Μαρία Κωστίκου και την Προϊσταμένη της Παιδιατρικής, κα Δήμητρα Κακαμούκα, οι οποίοι τόνισαν τα σημαντικότατα πολυπαραγοντικά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, όχι μόνο οι γιατροί, αλλά και οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες, όπως επίσης και το υπόλοιπο προσωπικό.
Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Πέμπτης, 27 Μαρτίου 2014, μετά από συναντήσεις με το Δήμαρχο Κατερίνης, κο Σάββα Χιονίδη, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, κο Κώστα Ρέχα και το Δ. Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου.