ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Γειά σου τσολιά Μ.Α.Σ!..



Ο Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου, πέραν από δέκτης, οφείλει να γίνεται και πομπός προς τους αθλητές που ενσωματώνονται στον ιστό του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Χαβανέζος αθλητής μας, Spencer McLachlin, που αγωνίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στον σύλλογο μας.

Δεν αποτελεί αποκλειστικό θέμα των αθλητικών παραγόντων του Μ.Α.Σ. Νίκη, αλλά, μία ευρύτερη πρωτοβουλία, σχεδόν αυθόρμητης αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας, η ενσωμάτωση των αθλητών μας οι οποίοι προέρχονται από χώρες του εξωτερικού. Δεύτερη χρονιά για τον Spencer McLachlin που αγωνίζεται στο Αιγίνιο και η εξοικίωσή του με την τοπική κοινωνία δεν περιορίζεται μόνο σε διατροφικές συνήθειες.

Ο ίδιος διδάσκεται μαθήματα ελληνικής γλώσσας από ένα προσφιλές πρόσωπο του Μ.Α.Σ. Νίκη, την φιλόλογο Κα Θεοδώρα Γκορίδου. Ενώ, ο αθλητής ήδη καταφέρνει να επικοινωνεί χρησιμοποιώντας εκφράσεις της ντοπιολαλιάς, που απορρέουν από το Καβακλί της Ανατολικής Ρωμυλίας. Στη φετινή παρέλαση, ο ίδιος επιθυμούσε να ντυθεί τσολιάς, ώστε, να γιορτάσει μαζί μας την 25η Μαρτίου. Το ίδιο θα θέλαμε να γίνει και με τους άλλους δύο αθλητές μας, εξ’ Αμερικής, Eric Daliege και Jay Blankenau, αλλά, δυστυχώς η διαθεσιμότητα των παραδοσιακών ενδυμασιών του Πολιτιστικού-Λαογραφικού Συλλόγου Καβακλιωτών “Ανατολική Ρωμυλία” προσβλέπει σε συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η αποδοχή του κόσμου ήτανε ένθερμη για τον αθλητή μας, κατά τη διάρκεια της εθνικής μας εορτής. Τον ίδιο καμάρωσε όχι μόνο η τοπική κοινωνία και οι προαναφερθέντες συναθλητές του, αλλά και η μητέρα του που έχουμε τη χαρά να μας επισκέπτεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα.

Εμείς, πέραν των αναφορών στα επίσημα έγγραφα του αθλητή, ως κοινωνία, φωνάξαμε ρυθμικά στη διάρκεια της παρέλασης του McLachlinΓεία σου τσολιά Μ.Α.Σ!..”, προσβλέποντας να είμαστε πομπός αλλά και δέκτης της ένθερμης αποδοχής του αθλητή μας στις παραδόσεις και την ιστορία μας. Κι αυτό ήτανε ένας ακόμη κοινωνιοκεντρικός προσανατολισμός που επετεύχθη μέσα από μία αθλητική συνεργασία, η οποία, παρά τη σύντομη σε χρόνο πορεία της, δε σταματάει να τοποθετεί στο κέντρο τον άνθρωπο.

   Για τον ΜΑΣ ΝΙΚΗ
              Η Γ. Γραμματέας
           Παραλυκίδου Ισιδώρα