ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ










Τιμή σε 80χρονο δρομέα, στον 5ο διεθνή ημιμαραθώνιο «Δίον 2014»
ΑΦΕΤΗΡΙΑ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΔΙΟΝ ΠΡΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ, ΑΓ.ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, ΒΡΟΝΤΟΥ, ΚΑΡΙΤΣΑ, ΔΙΟΝ.

Τιμή σε 80χρονο δρομέα που έλαβε μέρος στον 5ο διεθνή ημιμαραθώνιο «Δίον 2014», απέδωσαν οι διοργανωτές και συγκεκριμένα ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «Ζευς» και ο δήμος Δίου-Ολύμπου κατά τις απονομές βραβείων και μεταλλίων στο πλαίσιο του 5ου διεθνούς ημιμαραθώνιου «Δίον 2014» που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 9 Μαρτίου 2014 στη δημοτική ενότητα Δίου του δήμου Δίου-Ολύμπου.
Τον γηραιό δρομέα, Παναγιώτη Μαυρίδη από τον Δ.Πέλλας, κάλεσε στον χώρο των απονομών ο πρόεδρος του ΑΠΣ «Ζευς» Χρήστος Μυστρίδης, ενώ την τιμητική διάκριση απέδωσε ο αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός αυτό και ευχαρίστησε τον 80χρονο για τη συμμετοχή του στον αγώνα. Επιπλέον, ο κ. Φαρμάκης απένειμε τιμητικές διακρίσεις στους τρεις πρώτους δρομείς του βασικού αγώνα και συγκεκριμένα στους Μιχάλη Παρμάκη (1.10’.50’’, ρεκόρ αγώνα), Γιώργο Σίκαλο (1.18’.00’’) και Νίκο Νεοφώτιστο (1.21’.30’’).
Ακολούθησαν τιμητικές διακρίσεις που απένειμαν ο πρόεδρος Χρήστος Μυστρίδης, η αντιδήμαρχος Μαρία Τσιμήτρη, ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Τζίκας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δίου Κυριάκος Αγαθαγγελίδης, η τοπική σύμβουλος Δίου Ελένη Ζησιάδου κ.ά.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέρα από τον 80χρονο συμμετείχαν και άλλοι γηραιοί αθλητές που διέρχονταν την 6η και την 7η δεκαετία της ζωής τους ενώ ως η μικρότερη ηλικία μαθητή στη διοργάνωση καταγράφτηκε ηλικία παιδιού που φοιτά στην πρώτη τάξη του δημοτικού. Συμμετείχαν ακόμη και παιδιά με σύνδρομο ντάουν, ενώ συνολικά καταγράφτηκαν συμμετοχές δρομέων από συλλόγους 30 πόλεων της Ελλάδας, της Κύπρου καθώς και δρομείς από έξι ακόμη χώρες (560 περίπου αθλητές και αθλήτριες στον βασικό αγώνα και συνολικά πάνω από 1.000 αθλητές και αθλήτριες).
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Ως προς το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης, εκατοντάδες αθλήτριες και αθλητές βρέθηκαν στην αφετηρία του 5ου Διεθνή Ημιμαραθωνίου “ΔΙΟΝ”, του περιπατητικού αγώνα “Σωτήριος Ζγιάλτος” και του αγώνα 1.000 μέτρων για τους μικρούς φίλους του αθλητισμού.
Ουσιαστική στην επιτυχία της διοργάνωσης ήταν και η συνδρομή εκατοντάδων εθελοντών, συλλόγων, φορέων, της ΚΖ’ εφορείας αρχαιοτήτων, του ΕΚΑΒ και του συλλόγου ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.
Σημαντική ήταν και η συμμετοχή της αστυνομικής διεύθυνσης Πιερίας η οποία είχε τοποθετήσει, σε επίκαιρα σημεία της διαδρομής, στελέχη της αλλά και οχήματα προκειμένου να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η διαγωνιστική διαδικασία, να αποφευχθούν ατυχήματα με τυχόν εμπλοκή αθλητών αλλά και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων.
Ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
Αφετηρία των αγώνων ήταν το κέντρο μεσογειακών ψηφιδωτών Δίου και οι αθλητές κλήθηκαν να τρέξουν σε μια πανέμορφη διαδρομή μέσα από 5 διαφορετικά χωριά. Στο μεγαλύτερο τμήμα του αγώνα, οι δρομείς είχαν θέα το μυθικό βουνό του Ολύμπου.
Η διαδρομή είχε ως εξής: Κέντρο μεσογειακών ψηφιδωτών Δίου με κατεύθυνση προς Κατερίνη, στροφή στον κόμβο Κονταριώτισσας – Κονταριώτισσα – Άγιος Σπυρίδωνας – Βροντού – Καρίτσα – Δίον, με τερματισμό στο κέντρο μεσογειακών ψηφιδωτών.
Όπως είναι γνωστό, η ακριβής απόσταση της διαδρομής έχει μετρηθεί και πιστοποιηθεί από την ΑΙMS αφού ο Διεθνής  Ημιμαραθώνιος “ΔΙΟΝ” είναι μέλος της ΑΙΜS και είναι ενταγμένος στο επίσημο καλεντάρι της.
Ο ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 10 ΧΛΜ “ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΖΓΙΑΛΤΟΣ’’
Ο περιπατητικός αγώνας 10 χλμ με την επωνυμία «Σωτήριος Ζιγάλτος», δεν είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα, δεν έγιναν βραβεύσεις και δεν εκδόθηκαν αποτελέσματα καθώς γίνεται στην μνήμη του αξέχαστου μέλους του συλλόγου.
Ξεκίνησε από το κέντρο μεσογειακών ψηφιδωτών με κατεύθυνση την κοινότητα Πλατανακίων. Αφού οι αθλητές διήνυσαν περιμετρικά την κεντρική πλατεία του χωριού, πέρασαν έναντι της επαρχιακής οδού Δίου - Λιτοχώρου και μπήκαν στον πεζόδρομο.
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΧΙΛΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ως προς τον παιδικό αγώνα των 1.000 μέτρων, σημείο εκκίνησης και τερματισμού ήταν το κέντρο μεσογειακών ψηφιδωτών. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Δεν έγιναν βραβεύσεις νικητών, αλλά σε όλα τα παιδιά δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια.