ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Νέο σενάριο στο θρίλερ με το Boeing: Η αλ Κάιντα ετοίμαζε αεροπειρατία «τύπου» 11ης Σεπτεμβρίου!


Νέο σενάριο στο θρίλερ με το Boeing: Η αλ Κάιντα ετοίμαζε αεροπειρατία «τύπου» 11ης Σεπτεμβρίου!
Στο προσκήνιο έρχονται εκ νέου σενάρια της αεροπειρατείας και «απαγωγής» του χαμένου Boeing 777 των Malaysia Airlines μετά από κατάθεση μέλους της Αλ Κάιντα.
Πρόκειται για τον μουσουλμάνος Saajid Muhammad Badat ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.
Οπως ανέφερε ο ίδιος κατά την εκδίκαση της υπόθεσής του, την περασμένη εβδομάδα, τέσσερις με πέντε Μαλαισιανοί σχεδίαζαν μία αεροπειρατεία, προκειμένου να πάρουν υπό τον έλεγχό τους αεροσκάφους που στη συνέχεια θα χρησιμοποιοούσαν για εντυπωσιακό τρομοκρατικό χτύπημα.
Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά πρόκειται για αεροπειρατεία «τύπου 11ης Σεπτεμβρίου».
Υποστήριξε ότι οι Μαλαισιανοί χρησιμοποιώντας μία βόμβα κρυμμένη σε παπούτσια στόχευαν να ανατινάξουν την πόρτα στο πιλοτήριο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είχε συναντήσει τους Μαλαισιανούς τζιχαντιστές - ένας εκ των οποίων ήταν πιλότος- στο Αφγανιστάν και ότι ο ίδιος τους έδωσε μία βόμβα για να χρησιμοποιήσουν για αεροπειρατεία.
Ο Αντονι Γκλις, καθηγητής στο Πανεπιστήμιου του Μπάκιγχαμ και αρμόδιος για ζητήματα Εθνική Ασφάλειας, δήλωσε από την πλευρά του ότι ένα τέτοιο σενάριο είναι εφικτό και θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί υπό προϋποθέσεις.
Στο μεταξύ στην Αυστραλία, που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις έρευνες για το αεροσκάφος στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, ο πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ δήλωσε ότι αυξάνονται τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η εξαφάνιση του μοιραίου Boeing ήταν μια επιμελώς σχεδιασμένη πράξη δολιοφθοράς ή αεροπειρατείας.