ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Συναγερμός: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του μοιραίου Boeing – Πετούσε εκτός πορείας

Συναγερμός: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του μοιραίου Boeing - Πετούσε εκτός πορείας
Ο μαλαισιανός στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε μέσω ραντάρ το ίχνος του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines στα Στενά της Μάλακα, σε μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου είχε την τελευταία επικοινωνία με την Πολιτική Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, κοντά στις ανατολικές ακτές της χώρας, δήλωσε στρατιωτική πηγή στο Reuters.
Τα Στενά της Μάλακα είναι σε μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου είχε την τελευταία επικοινωνία με την Πολιτική Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, κοντά στις ανατολικές ακτές της χώρας το αεροπλάνο. Τα Στενά της Μάλακα, ένας από τους πιο κομβικούς και πολυσύχναστους διαύλους της ναυσιπλοΐας στον κόσμο, βρίσκονται κατά μήκος της δυτικής ακτής της Μαλαισίας. «Άλλαξε κατεύθυνση μετά την Κότα Μπάρου και κατέβηκε σε χαμηλότερο ύψος. Μπήκε στα Στενά της Μάλακα», είπε η πηγή στο Reuters, ο οποίος έχει ενημερωθεί για τις έρευνες.
Μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχουν αποδώσει καρπούς ενώ αυξάνεται κατακόρυφα η αγωνία, αλλά και η αγανάκτηση των συγγενών των αγνοουμένων για την πληροφόρηση με το σταγονόμετρο.

Οι μαλαισιανές Αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν διπλασιαστεί οι έρευνες στην περιοχή και η αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines επεσήμανε ότι το επίκεντρο των αναζητήσεων είναι η θαλάσσια περιοχή της δυτικής ακτής της Μαλαισίας. Ομάδες διάσωσης από αρκετές χώρες ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το θαλάσσιο χώρο, ενώ το Πεκίνο επιστράτευσε δέκα δορυφόρους για να συνδράμουν στις έρευνες.