ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

«Ανάκληση της απόφασης καθορισμού ζωνών και λήψης υποχρεωτικών φυτοϋγειονομικών μέτρων κατά του εντόμου Diabrotica virgifera».



Το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, ενημερώνει τους καλλιεργητές αραβοσίτου (καλαμποκιού) ότι έχει εκδοθεί η  2014/62/ΕΕ Εκτελεστική Απόφαση της Ευρωπαϊκής επιτροπής σύμφωνα με την οποία καταργείται η 2003/766/ΕΕ απόφαση σχετικά με τη λήψη μέτρων επείγοντος χαρακτήρα κατά του επιβλαβούς εντόμου Diabrotica virgifera στην καλλιέργεια αραβοσίτου. Συνεπώς καταργούνται οι οριοθετημένες ζώνες (μολυσμένη ζώνη και ζώνη περιστολής) της Π.Ε. Πιερίας και τα εντός αυτών υποχρεωτικός εφαρμοζόμενα μέτρα.
Επισημαίνεται ότι για την καταπολέμηση του Diabrotica virgifera στις περιοχές όπου έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία του, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι γενικές αρχές της ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας   σύμφωνα και  με την 2014/63/ΕΕ σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την οποία  η αμειψισπορά συστήνεται ως το αποτελεσματικότερο μέσο αντιμετώπισης του εντόμου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία μας στα τηλ. 2351351116, 2351351252 και 2351351119 .

                                                                                                         
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ





ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΚΙΤΣΙΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ