ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

MEGAλη απόφαση: Η Μαρία Σπυράκη υποψήφια της ΝΔ – Σφαγή στο Μαξίμου για Κύρτσο

MEGAλη απόφαση: Η Μαρία Σπυράκη υποψήφια της ΝΔ - Σφαγή στο Μαξίμου για τον Κύρτσο
Περιοδείες σε όλη την Ελλάδα ξεκινά η δημοσιογράφος του Mega Μαρία Σπυράκη μετά τη θετική απάντηση που έδωσε στην πρόταση που της έκανε ο Αντώνης Σαμαράς να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
Το όνομά της ενδέχεται να ανακοινωθεί επισήμως ακόμη και αύριο Δευτέρα.
Προ ημερών η Μαρία Σπυράκη δέχθηκε την πρόταση τηλεφωνικά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και μετά από ολιγοήμερη σκέψη συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και του ανακοίνωσε ότι την αποδέχεται.
Μιλώντας με συναδέλφους και φίλους της, η δημοσιογράφος επισημαίνει ότι εγκαταλείπει τη δημοσιογραφία γιατί θέλει να συμβάλει στο να πάρει η χώρα τη στροφή της ανάπτυξης που θα της επιτρέψει να μείνει στον πυρήνα της Ευρώπης.
Συμπληρώνει μάλιστα ότι, ο Αντώνης Σαμαράς είναι αυτός που θα βάλει τη σφραγίδα της νέας μεταπολίτευσης στη μεταμνημονιακη εποχή και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να σταθεί η χώρα ισχυρή και ισότιμη στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Η σφαγή για τον Γιώργο Κύρτσο
Αντιθέτως, το Μέγαρο Μαξίμου έχει διχαστεί για την περίπτωση της υποψηφιότητας ενός άλλου δημοσιογράφου, του Γιώργου Κύρτσου. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι του έχει δοθεί το χρίσμα.
Οι πληροφορίες όμως επιμένουν ότι εκτός από το φημολογούμενη έντονη δυσαρέσκεια που έχουν εκφράσει τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής όσο και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η ενδεχόμενη υποψηφιότητά του έχει διχάσει το πρωθυπουργικό επιτελείο.
Τον στηρίζει ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης ενώ κατηγορηματικά αντίθετοι φέρονται να είναι ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Κώστας Μπούρας, ο εξ απορρήτων Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο γραμματέας της Κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.
Υποστηρίζουν ότι εκτός του γεγονότος ότι ο κ. Κύρτσος στις τελευταίες εκλογές ήταν εκπρόσωπος Τύπου του Γιώργου Καρατζαφέρη, τα τελευταία χρόνια ασκούσε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό και δεν είναι δυνατό με τέτοια συμπεριφορά να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο.
Προφανώς την τελική απόφαση θα λάβει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς.