ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Αγορά Κατερίνης: πτώση έως 30% τη Μ. Εβδομάδα

Σημαντική πτώση που άγγιξε ακόμη και το 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013 εμφάνισε η κίνηση στην αγορά της Κατερίνης κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας, παρά τις αντίθετες προσδοκίες των εμπόρων.
Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Πέμπτη 24 Απριλίου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πιερίας Κων/νος Ρέχας, οι αρχικές προσδοκίες ήταν διαφορετικές, καθώς την περσινή χρονιά η πτώση της κατανάλωσης ήταν οριακή. «Ελπίζαμε ότι φέτος η περίοδος της Μ. Εβδομάδας θα λειτουργούσε σταθεροποιητικά. Δυστυχώς διαψευστήκαμε. Η πτώση της αγοραστικής κίνησης άγγιξε ακόμη και το 30%».
Ο κ. Ρέχας επισήμανε ότι τώρα πλέον οι έμποροι κρατούν στάση αναμονής σε σχέση με το τι μέλλει γενέσθαι το αμέσως επόμενο διάστημα, οπότε και θα ξεκινήσει και η καλοκαιρινή περίοδος.
Τον κόσμο τον αφορά η καθημερινή ζωή, που έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολη και όχι όλα αυτά που ακούγονται περί πρωτογενούς πλεονάσματος, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου σχολιάζοντας την επικαιρότητα. «Από τη στιγμή που η κατανάλωση πέφτει δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Η αγορά βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και κυριαρχεί η απαισιοδοξία» πρόσθεσε.
Όσον αφορά το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή 4 Μαΐου, η οποία είναι η πρώτη Κυριακή του δεκαημέρου προσφορών του μηνός Μαΐου, όπως καθιερώθηκε, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης αποφάσισε η αγορά να μείνει κλειστή. «Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη Κυριακή, όπως και αυτή του αντίστοιχου διαστήματος του Νοεμβρίου, δεν εξυπηρετεί σε κάτι, παρά μόνο συγκεκριμένα συμφέροντα» τόνισε ο κ. Ρέχας.
Η απόφαση δεν είναι δεσμευτική, πρόσθεσε, αφού όποιος επιθυμεί να ανοίξει το κατάστημά του μπορεί να το πράξει. Πάντως, ο κ. Ρέχας εξέφρασε την πεποίθηση πως το σύνολο των εμπόρων θα συνταχθούν με την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου. Πρόσθεσε μάλιστα πως απογοητευτική ήταν η εικόνα της κίνησης και την Κυριακή των Βαΐων και γι’ αυτό ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί ξανά το άνοιγμα των καταστημάτων και αυτή την ημέρα.