ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ


 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον εορτασμό των 50 χρόνων λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λιτοχώρου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου, το απόγευμα της Δευτέρας 7 Απριλίου 2014.
Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την εκδήλωση, η οποία χωριζόταν σε δύο μέρη.
Στο πρώτο μέρος, πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα:50 χρόνια (1963-2013) Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου, από τον κ.Σωτήρη Μασταγκά, συγγραφέα βιβλίων κυρίως για το Λιτόχωρο. Η ιστορική αναδρομή ήταν εμπεριστατωμένη  και έγινε αναφορά  για την ίδρυση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από τον Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου  το 1963 και μέλη του Συλλόγου Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης.
Στο δεύτερο μέρος έγινε η παρουσίαση του τρίπτυχου: «Πινακοθήκη των Μύθων», το οποίο περιελάμβανε, μουσική, ποίηση και ζωγραφική. Η παρουσίαση του τρίπτυχου ήταν ιδέα του μουσικού κ.Χαράλαμπου Ναβροζίδη, Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης  και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις δύο δημιουργούς. Στίχους έγραψε η κ.Μίνα Παπανικολάου και οι πίνακες ήταν της ζωγράφου κ.Χρυσούλας Μπαρζόκα. Συμμετείχαν επίσης μαθητές του κ.Ναβροζίδη από τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης και ο νεαρός Ιβάν Ναβροζίδης συνόδεψε με το κλαρινέτο τον πατέρα του στο πιάνο.
Αναφορά για το θέμα του τρίπτυχου έγινε από τον πολυτάλαντο δημιουργό  κ.Θάνο Κόσυβα και τον καθηγητή κ.Αθανάσιο Μπίντα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γεώργιος Ελευθερίου, Νικόλαος  Λάππας και Ευαγγελία Μόχλα-Φαρμάκη, ο κ.Σπύρος Ντάβανος π.Δήμαρχος του Δήμου Λιτοχώρου και  μέλος του Ιδρυτικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου του 1963,η κ.Μαρία Ντάβανου - Μυρωτή μέλος του Ε.Ο.Σ.  Λιτοχώρου του 1963 και συγγενείς των μελών των Ιδρυτικών Διοικητικών Συμβουλίων. Επίσης παραβρέθηκαν η Διευθύντρια του Δήμου Δίου –Ολύμπου κ.Ελένη Σοφιανίδου, η κ. Ελένη Τσίντσιφα πρώτη υπάλληλος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης,  ο καθηγητής και π. πρόεδρος του Ε.Ο.Σ. κ. Γιάννης Τσίντσιφας, ο Διευθυντής του Λυκείου Λιτοχώρου κ. Γεώργιος  Μάνος, ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου κ.Δημήτριος Μακαλέκας, η υπεύθυνη των πολιτιστικών δράσεων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.Μιράντα Παππά, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λιτοχώρου κ. Ευαγγελία Ξυπτερά –Λάμπρου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου ο κ. Γιάννης Ρέππας, η πρόεδρος του Π.Ο.Λ. Λιτοχώρου κ. Δέσποινα Καρτσιούνα- Παπαζαχαρία, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων, εκπαιδευτικοί, φίλοι και μέλη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Στο χώρο λειτουργούσε έκθεση ζωγραφικής της κ.Χρυσούλας Μπαρζόκα και το πρωί της ίδιας ημέρας την επισκέφθηκαν Σχολεία του Δήμου μας.
Ευχαριστούμε θερμά για τη δωρεά στη Βιβλιοθήκη μας  του τρίπτυχου «Πινακοθήκη των Μύθων» από τους τρεις δημιουργούς και την κ.Μίνα Παπανικολάου για τη δωρεά των βιβλίων της με τους παρακάτω τίτλους:
«Σελήνης αντικατοπτρισμοί» ποιήματα, 
 «18ος Γεωμετρικός παράλληλος» , ποιήματα
«Χορός στο φως», ποιήματα
«Εσπερινή συνάντηση», με τα ποιήματα του Νίκου Π. Καρύδη.
Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης βοήθησαν οι υπάλληλοι του Δήμου κ.Θωμάς Καρτσιώτης και κ.Κώστας Στογιάννος.

Τη φροντίδα και την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν: η βιβλιοθηκονόμος και υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λιτοχώρου  κ.Κατερίνα Μυλωνίδου-Σβάρνα και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΟ κ.Σοφία Ζουρζούρα-Παύλου.