ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Κοιμηθείτε ήσυχοι: Η Μέρκελ ξέρει ότι περνάμε δύσκολα. Ο Σαμαράς, δίπλα, χαμογελούσε...

Κοιμηθείτε ήσυχοι: Η Μέρκελ ξέρει ότι περνάμε δύσκολα. Ο Σαμαράς, δίπλα, χαμογελούσε...
Ήρθε «για να μάθει και να ακούσει τις ανησυχίες και την πρόοδο που έχει γίνει» μας είπε η κυρία Μέρκελ με τον Αντώνη Σαμαρά να μη μπορεί να σταματήσει να χαμογελάει. Ακόμη κι αν δεν άκουσε τίποτα το ουσιαστικό...

Κι ενώ οι Αθηναίοι δε μπορούν να ζήσουν φυσιολογικά σήμερα στην πόλη τους για να μπορεί να σουλατσάρει η φράου του Βερολίνου, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν πήρε καμία δήλωση στήριξης...Κάτι που αυτή τη φορά παραδέχονται και οι ίδιοι οι κυβερνητικοί κύκλοι που μιλούσαν για.. χαμηλές προσδοκίες εξ αρχής.
«Θέλω να ρίξω μία ματιά στο μέλλον και να μιλήσω με νέους ανθρώπους που έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες. Γνωρίζω τη δύσκολη κατάσταση, που βιώνετε και που διαρκεί για πολλούς ακόμη ανθρώπους. Στη χώρα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες», είπε η κ. Μέρκελ.

Να είδε κάποιες από αυτές πίσω από τα φιμέ τζάμια του θωρρακισμένου αυτοκινήτου της την ώρα που περιδιάβαινε την έρημη, αποκλεισμένη Αθήνα; Ποιος ξέρει... Το δεδομένο είναι ότι οι Ελληνες δε χρειάζονται πια χτυπήματα στην πλάτη και λόγια... συμπάθειας. Έχουν ανάγκη να επανακτήσουν τη χαμένη τους ζωή και αξιοπρέπεια. Που τους στέρησαν τα αδίστακτα μνημόνια...
«Υπάρχουν οι παραδοσιακοί τομείς όπως ο τουρισμός και η γεωργία όπου όμως μπορεί κανείς να ακολουθήσει νέους δρόμους» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος λίγο πριν ξεκινήσουν τα δύο fora με επιχειρηματίες και εκπροσώπους θεσμικών φορέων στο ξενοδοχείο, όπου έχει καταλύσει η γερμανική αποστολή.

Ήρθε, δηλαδή, η Μέρκελ και μάθαμε ότι η Ελλάδα έχει τουρισμό και γεωργία. Φοβερή δήλωση, ε, κύριοι της κυβέρνησης;
Η κ. Μέρκελ τόνισε ότι η Ελλάδα αποκτά περισσότερες ευκαιρίες παρά δυσκολίες αν και υπάρχει ακόμη μεγάλη ανεργία και προβλήματα. Προφανώς η Γερμανίδα καγκελάριος βλέπει ως ευκαιρία τα προβλήματα των Ελλήνων. Ευκαιρία Ανάπυξης. Της χώρας της και όχι των Ελλήνων
Δίπλα της ο κ. Σαμαράς είπε για ακόμα μία φορά τα ίδια τα λόγια τα μεγάλα, τη γνωστή έκθεση ιδεών της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Καινοτομία, εξωστρέφεια, ανάπτυξη. Δηλαδή έλλειψη ρευστότητας και υπερφορολόγηση. Και Μπαλτάκοι...

Το μόνο που μένει είναι να πιάσουν οι κυβερνητικοί παπαγάλοι τις (μη) δηλώσεις αυτές και να τις μετατρέψουν σε δηλώσεις στήριξης και δεσμεύσεις της καλής Γερμανίας να βοηθήσει την φιλότιμη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
Καλό το παραμύθι αλλά εκτός του ότι δεν έχει δράκο, το έχουμε ακούσει πολλές φορές ακόμη, Και το βαρεθήκαμε.