ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Περιοδεία και ομιλία του Απ. Τζιτζικώστα στη Νάουσα


«Διεκδικούμε την εμπιστοσύνη σας για να συνεχίσουμε το έργο που υλοποιούμε στην Ημαθία και σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Αξίζουμε μια καλύτερη ποιότητα  ζωής. Αξίζουν, οι νέοι άνθρωποι, μια καλύτερη προοπτική. Γι’ αυτά δίνω τον αγώνα μου. Όλη η ομάδα της ‘’ Αλληλεγγύης’’, όλοι μας πιστεύουμε στον τόπο μας. Γνωρίζω την αδιαφορία και τις αδικίες που έχετε, που έχουμε όλοι, υποστεί. Αρκετά πληρώσαμε τα σπασμένα, χωρίς να φταίμε. Αρκετά με το γκρέμισμα. Τώρα πρέπει να χτίσουμε. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εγώ προσωπικά,  ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης  Κώστας Καλαϊτζίδης και όλη η ομάδα της ΄΄Αλληλεγγύης’’ είμαστε εδώ, ­και είμαστε εδώ όλο αυτό το διάστημα και θα είμαστε μαζί σας και τα επόμενα πέντε χρόνια». Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας χτες το βράδυ στο κατάμεστο Δημοτικό Περίπτερο της Νάουσας, παρουσία πλήθους πολιτών και υποστηρικτών της ΄΄Αλληλεγγύης’’ από τη Νάουσα.  Με την ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας ολοκλήρωσε χτες την περιοδεία του στη Νάουσα, στην οποία συνοδευόταν από τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους και στελέχη της «Αλληλεγγύης».
Ο κ. Τζιτζικώστας αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη είπε στην ομιλία του: «Με τον Κώστα, συνεργαστήκαμε εξαιρετικά όλα αυτά τα χρόνια, και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί, με όρεξη και επιμονή, για να φέρουμε λύσεις και αποτελέσματα για τη Νάουσα, την Ημαθία, ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Το στοιχείο που ξεχωρίζω στον Κώστα είναι ότι γνωρίζει από πρώτο χέρι την αγορά, γνωρίζει τα εμπόδια, τα προβλήματα, έχει παλέψει με την ελληνική γραφειοκρατία και έχει νικήσει. Γνωρίζει, πολύ καλά, τις εξαγωγές και τον πρωτογενή τομέα, την αγροτική μας παραγωγή. Και τα γνωρίζει “από μέσα”,  όχι από περιγραφές και σκέψεις τρίτων».
Ο Περιφερειάρχης κι επικεφαλής του Συνδυασμού αναφέρθηκε εκτενώς στα «εργαλεία» για τη Νάουσα που όπως είπε «προτείνει η Αλληλεγγύη. Πρώτον το μοντέλο «παράγω – εξάγω» στην αγροτική μας οικονομία, το οποίο διασφαλίζει έσοδα, εισόδημα, προοπτική και  νέες θέσεις εργασίας. Δεύτερον η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τις οποίες μπορεί να υποστηρίξει ουσιαστικά η Νάουσα, έτσι ώστε να πετύχουμε την προσέλκυση τουριστών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τρίτον  η ενίσχυση των υποδομών, όπου έπειτα από εντατικές και συντονισμένες προσπάθειες ξεμπλοκάραμε το τμήμα από την Πατρίδα μέχρι τη Νάουσα  και οι εργασίες υλοποιούνται πλέον κανονικά και τέταρτον την υψηλή απορρόφηση και τη σωστή αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που πετύχαμε,  όπου δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας στα έργα που γίνονται, ενώ παράλληλα ανοίγουμε  νέες προοπτικές στους κλάδους που αποτελούν την παραγωγική και αναπτυξιακή βάση της Ημαθίας και της Νάουσας».
Τον κ. Τζιτζικώστα προλόγισε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, ο οποίος και παρουσίασε τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού για την Ημαθία. Ο κ. Καλαϊτζίδης στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Νάουσα, με κυριότερο την ανεργία, αλλά και στην απαξίωση που υφίσταται ως περιοχή με το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών της, όπως η Δ.Ο.Υ και φυσικά έθιξε το σημαντικότερο ζήτημα που απασχολεί τους Ναουσαίους, την συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου τους. Αφού χαρακτήρισε ως απόλυτη επιτυχημένη την θητεία του κ. Τζιτζικώστα στην θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε ότι με ευθύνη της ΠΚΜ θα υπάρξει συντονισμός  των δράσεων για την επόμενη πενταετία, στον αγροτικό, τον τουριστικό και τους άλλους παραγωγικούς τομείς της περιοχής, ώστε να υπάρξει ανάκαμψη. «Οι συμπολίτες να νιώσουν ότι τώρα στα δύσκολα επιλέγουν το προσωπικό για την Περιφέρεια που θα σταθεί οργανωμένα κόντρα στις δυσκολίες, που θα χτίσει  μεθοδικά την επόμενη ημέρα για την περιοχή μας, με ρεαλισμό για τις οικογένειές μας. Επιλέγουν πρόσωπα και επιτέλους όχι κόμματα. Επιλέγουν "Αλληλεγγύη" για την Κεντρική Μακεδονία» υπογράμμισε ο κ. Καλαϊτζίδης.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ηρωική πόλη της Νάουσας και κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο ο κ. Τζιτζικώστας ανέλαβε τη δέσμευσή του πως θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της Υγείας στον τομέα της διεκδίκησης . Ο κ. Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους και στελέχη της «Αλληλεγγύης» συναντήθηκε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου. 
Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Νάουσας μετέφεραν στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις ελλείψεις στο προσωπικό, καθώς και τις βίαιες περικοπές των χρημάτων από εφημερίες που έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και αρκετό καιρό καθώς και τις καθυστερήσεις των δεδουλευμένων τους,  παρά τις διαβεβαιώσεις για την καταβολή τους.  Οι εργαζόμενοι ζήτησαν επίσης τη στήριξη του Περιφερειάρχη και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης», τόσο στην καταβολή των δεδουλευμένων τους όσο και στο κλείσιμο κλινικών και υγειονομικών μονάδων που δρομολογείται το τελευταίο διάστημα. Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας «μετά την ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή που θα λάβει η Αλληλεγγύη από τους πολίτες, αυτή η διεκδίκηση θα γίνει ακόμη πιο έντονη. Ξεκαθαρίζουμε όμως ότι για εμάς το κλείσιμο του Νοσοκομείου της Νάουσας είναι κόκκινη γραμμή και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να το επιτρέψουμε».
Ακολούθως επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης «Βαρβαρέσος Ευρωπαϊκά Νηματουργεία ΑΕ»   -συμπλήρωσε πρόσφατα 50 χρόνια λειτουργίας-   όπου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του εργοστασίου για τις εξαγωγικές δραστηριότητες της μονάδας και ξεναγήθηκε ταυτόχρονα στους χώρους εργασίας, προκειμένου να δει από κοντά το υψηλό επίπεδο παραγωγής της μονάδας.


 Γραφείο Τύπου
Προεκλογικό Κέντρο «Αλληλεγγύης»
Παύλου Μελά 10, Θεσσαλονίκη
2310267683