ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ




  « Η ανάδειξη της ιστορικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς και η σύνδεσή της με τον τουρισμό, αποτελεί κρίσιμη προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας στην Κεντρική Μακεδονία. Είναι υποχρέωση της περιφέρειας, να αξιοποιήσει το γεωστρατηγικό πλεονέκτημα της Μακεδονίας, καταθέτοντας μια δυναμική πολιτική πρόταση . Μπορούμε να καταστήσουμε τον τόπο μας, ως έναν από τους ελκυστικότερος προορισμούς στον κόσμο και αυτό θα σημάνει δημιουργία θέσεων εργασίας και παραγωγή χρήματος» υπογράμμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μάρκος Μπόλαρης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον αρχαιολογικό χώρο της Μεθώνης, στην Πιερία .
Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «συμμετέχω» μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάχη Πιερίας κ. Μ. Κοσμαδάκη και την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κα Χ. Παλιαδέλη , επισκέφτηκαν το πρωί, το λιμάνι της αρχαίας Πύδνας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ανασκαφή ταφικού μνημείου. Αμέσως μετά την ξενάγηση, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης και καθηγήτρια Αρχαιολογίας κα Παλιαδέλη, δήλωσε «Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μάνθο Μπέσιο, αρχαιολόγο της ΚΖ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων, για την ευκαιρία που μας έδωσε να είμαστε από τους πρώτους που βλέπουν το μοναδικό σύνολο γλυπτών το οποίο βρέθηκε πρόσφατα στο νεκροταφείο της αρχαίας Πύδνας, στο Μακρύγιαλο. Το εντυπωσιακό αυτό εύρημα καταδεικνύει πόσα πολλά στοιχεία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού παραμένουν θαμμένα στη Μακεδονική γη.»
Ο κ. Μπόλαρης και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού, στην διάρκεια της περιοδείας τους στην Πιερία , συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρη Παπαχρήστο και συζήτησαν τις δράσεις του φεστιβάλ. Ο κ. Μπόλαρης επεσήμανε πως « Το Φεστιβάλ Ολύμπου, είναι πρεσβευτής για περιοχή. Άλλωστε, όπως έλεγε η αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη, ο πολιτισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και εμείς πρέπει να επενδύσουμε σ' αυτήν»