ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Δεν είναι αυτό που νομίζεις

Δεν είναι αυτό που νομίζεις
Κλασικό ανέκδοτο: επιστρέφει ο σύζυγος στο σπίτι και βρίσκει τη γυναίκα με τον κουμπάρο γυμνούς στο κρεβάτι. Εκείνη, με το πιο αθώο ύφος του πλανήτη, λέει: «αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις». Ανάλογη είναι η εξήγηση για την προοπτική μιας όχι και τόσο αθώας συνύπαρξης. Τι δουλειά έχει ο Γιώργος Παπανδρέου με τη Μαριλένα Κοππά στον Ιανό, τη Δευτέρα στις 11.30 το πρωί; Θα παρουσιάσει το βιβλίο της μαζί με τον Φώτη Κουβέλη. Μην πάει ο νους σας στο κακό, δεν είναι αυτό που νομίζετε. Όχι, δεν συνεργάζονται.
 Γράφει η Κέζα Λώρη
Απευθυνθήκαμε στην πέτρα του σκανδάλου για να μας εξηγήσει περί τίνος πρόκειται. «Όχι, δεν πρόκειται για στήριξη της ΔΗΜΑΡ, πρόκειται για το ξεκίνημα ανεπίσημων συνομιλιών με τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο». Ξέρετε εσείς, όπως θα έλεγε η προαναφερθείσα κυρία του ανεκδότου «καθίσαμε και τα λέγαμε, εδώ που είναι πιο άνετα, κάτω από το πάπλωμα». Να θυμηθούμε λίγο τους ρόλους. Ο Γιώργος Παπανδρέου υπήρξε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και είχε βάλει σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο τη Μαριλένα Κοππά, πανεπιστημιακό, ολίγον αναρχικούλα, ολίγον αστή_ σε κάθε περίπτωση συμπαθέστατη και ικανή.
Όταν αλλάξανε τα πράγματα στο κόμμα, όταν δηλαδή άλλαξε ο πρόεδρος, η Κοππά βρέθηκε σε δυσμένεια. Δεν την ήθελε ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Δεν ήταν προσωπικό το ζήτημα, ο νέος πρόεδρος δεν ήθελε ούτε να μυρίσει του ευρωβουλευτές του παλαιού καθεστώτος. Δεν τους έδωσε καν θέση στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, θέση που αυτοδίκαια καταλάμβαναν οι ευρωβουλευτές όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η Κοππά είχε δηλώσει ότι η απόφαση αυτή ήταν ακατανόητη και θεσμικά απαράδεκτη.
Πριν λίγους μήνες η Μαριλένα Κοππά έριξε μια ωραιότατη μούντζα στον Βενιζέλο και αποχώρησε από το ΠαΣοΚ. Κράτησε το στασίδι των Βρυξελών και άφησε να διαρρεύσει το φλερτ με τον κυρ Φώτη λέγοντας ότι εκείνος «θέλει να συσπειρώσει τις κατακερματισμένες δυνάμεις του χώρου» ενώ «το σημερινό ΠΑΣΟΚ - μ' αυτή του την ηγεσία, τις πολιτικές του επιλογές και επειδή έχει χάσει τη διακριτότητά του από την ΝΔ- δεν μπορεί». Και μπήκε στο ψηφοδέλτιο της Δημάααααρ… Ο Βαγγέλης Βενιζέλος αναφέρθηκε απαξιωτικά στο πρόσωπό της στη διακαναλική συνέντευξη στις αρχές του Απριλίου, εκείνη του απάντησε στο ίδιο ύφος, κλείνοντας την ανακοίνωση με το ειρωνικό «Καληνύχτα και καλή τύχη κ. Βενιζέλε».
Εικοσιπέντε ημέρες πριν τις ευρωεκλογές το άτιμο θηλυκό τους ανακάτωσε ξανά όλους. Εξέδωσε βιβλίο «Το αύριο αργεί πολύ: για τη σοσιαλδημοκρατία και την έξοδο από την κρίση». Οργανώνει λοιπόν την παρουσίαση και καλεί για ομιλητές τον Φώτη Κουβέλη και το Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος δεν έχει παραστεί σε καμία προεκλογική εκδήλωση του πατρογονικού κόμματος. Είναι ο άφαντος. Και μια λεπτομέρεια: το βιβλίο δεν πωλείται. Πρόκειται για έκδοση των S&D, της ομάδας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (Progressive Alliance of Socialists and Democrats).
Μια υποσημείωση: αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο ανέκδοτο και την παρουσίαση του βιβλίου είναι ότι όλοι θα φορούν τα ρούχα τους. Το αθώο ύφος παραμένει. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν στηρίζει τη ΔΗΜΑΡ, δεν είναι αυτό που νομίζετε.
Το διαβάσαμε στο tovima.gr