ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στην Αδριανούπολη



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στην Αδριανούπολη από τις 6 έως τις 7 Απριλίου 2014.
Κατά τη πρώτη ημέρα της εκδρομής οι συμμετέχοντες, μέσω της Εγνατίας οδού και κάνοντας στάση καθ’ οδόν για καφέ, έφτασαν στο Σουφλί  και συνέχισαν για τα σύνορα Καστανεών. Αφού πέρασαν περιφερειακά από το Διδυμότειχο και Ορεστειάδα, πέρασαν στην Τουρκία και από εκεί στην Αδριανούπολη όπου η ημέρα έκλεισε με βόλτα στην αγορά της πόλης.
Την επόμενη ημέρα γνωρίσαμε την πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την Αδριανούπολη. Επισκεφθήκαμε το Τζαμί Σελημιγιέ, έργο Ισλαμικής αρχιτεκτονικής με τρούλο διαμέτρου 31,28 μ., μεγαλύτερο ακόμη και αυτόν της Αγ. Σοφιάς. Κατά την επιστροφή μας επισκεφθήκαμε την παλιά Ορεστειάδα, η οποία βρίσκεται στην Τουρκία καθώς και το σιδηροδρομικό σταθμό, όπου σήμερα είναι μουσείο, ενώ εκεί γυρίστηκε και το έργο «Όριεν Εξπρές». Το μεσημέρι γευματίσαμε στην Ορεστειάδα και την κεντρική αγορά της περιοχής ενώ το απόγευμα αναχωρήσαμε για την επιστροφή μας στην όμορφη πόλη μας.
Τους εκδρομείς συνόδευε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας εκτός του Προέδρου κ. Κουτσή ο οποίος συμμετείχε ως εκπρόσωπος σε υποχρεώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, καθώς και ο ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου Βελώνης, ο οποίος έκανε ο ίδιος την ξενάγηση στους συμμετέχοντες.
Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες αφού όλοι επέστρεψαν κατενθουσιασμένοι και γεμάτοι όμορφες εμπειρίες.