ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «ΕΡΩΤΑΣ ΣΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ»



Στον απόηχο μιας παρουσίασης.

Κι όμως υπάρχουν ακόμα!…

Οι Μούσες οι Πιερίδες, θυγατέρες του Δία και της Μνημοσύνης: η Ευτέρπη, η Ερατώ, η Κλειώ και η Θάλεια, η Μελπομένη κι η Τερψιχόρη, η Πολύμνια, η Ουρανία κι η Καλλιόπη, υπάρχουν και με το γλυκό το τραγούδι τους ευφραίνουν την ψυχή θεών και ανθρώπων.

Και μέσα σ’ αυτήν την γλυκιά μελωδία στον ίδιο του τόπο ακούγεται τώρα μια νέα φωνή που ομορφαίνει κι αυτή την ψυχή των ανθρώπων.

Είναι θαρρείς η Πιερία γεννήτρα ομορφιάς και η Ελένη η Τζήκα αυτό κατορθώνει:

Να μας κάνει με το έργο της ν’ ανεβούμε κι εμείς σε ανώτερα ύψη, σε Ολύμπια δώματα και να χαρούμε όσο γίνεται πρωτόγνωρες εμπειρίες.

Με το μυθιστόρημά της ‘‘Έρωτας σε απόσπαση’’ γκρεμίζει το φράγμα τριγύρω της και η ψυχή της φτερουγίζει κι όλο ανεβαίνει πιο πάνω και ψάχνει όλο ψάχνει να βρει την ανείπωτη ομορφιά που κρύβει η ζωή.

Και εμείς, καλλίτερα να πω κι εγώ, τρέχουμε, τρέχω και την ακολουθούμε κι ανεβαίνουμε όλο και πιο ψηλά Για να χαρούμε την ύπαρξή  μας.

Τρανταχτή απόδειξη των παραπάνω η αθρόα και συγκινητική προσέλευση συμπατριωτών μας, ανήσυχων και προβληματισμένων, στις τρεις του Απρίλη στο βιβλιοπωλείο Μάτι.

Σ’ ευχαριστούμε, Ελένη, γι αυτό το ταξίδι που μας χάρισες.


Νίκος Λεβεντόπουλος - Απρίλιος 2014