ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ


Το ραντεβού της νεολαίας με την πολιτική δίνεται στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σήμερα όλοι οι νέοι οφείλουμε να απαλλαγούμε από την ετικέτα του πολιτικά αμέτοχου και αδιάφορου.
To «OXI» των νέων του 21ου αιώνα  στη στείρα μικροκομματική και μικροπολιτική αντιπαράθεση μιας άλλης εποχής θεωρείται σήμερα δεδομένο. Ναι βαρεθήκαμε τα «παράθυρα» που χάσκουν στον «αέρα», μην έχοντας τίποτα το καινούργιο να μας πουν, γεμίζοντας το σπίτι μας, τη ζωή μας και το μυαλό μας με σκουπίδια και θόρυβο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι μένουμε αμέτοχοι θεατές! Ότι δεν μας ενδιαφέρουν ο τόπος μας, η χώρα μας, η γειτονιά μας, τα κοινά!
ΟΙ ΝΕΟΙ ήταν πάντα οι πρωτοπόροι του κοινωνικού γίγνεσθαι, μιας και από τη φύση τους αναζητούν πάντα μια πιο δίκαιη κοινωνία, για όλους τους πολίτες, χωρίς κοινωνικές ανισότητες και αδικίες. Άλλωστε, αυτή είναι η ανθρώπινη λύση. Οι νέοι λατρεύουν τις αλλαγές και επιδιώκουν τις ανατροπές, φλερτάροντας με το άγνωστο. Οι μεγαλύτεροι τις φοβούνται και βολεύονται, προτιμώντας την ασφάλεια του γνωστού.

ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ και οι δυνατότητες ανατροπών είναι συνεχώς μπροστά μας. Οι νέοι βαρεθήκαμε τα λόγια και τις στείρες, θεωρητικές αντιπαραθέσεις των παλαιοτέρων γενεών. Για μας οι αγώνες σήμερα αφορούν την καθημερινότητα. Αυτή είναι που προβάλλει ως «πεδίο ... Δόξης λαμπρόν», ως στίβος θεαματικής βελτίωσης της ζωής των πολιτών.