ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

     ΘΕΜΑ :  «Ψήφισμα συμπαράστασης στην Πρόεδρο του Συλλόγου  
                     Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας Βάσσου Φρειδερίκη»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Πιερίας ομόφωνα καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας να προχωρήσει με μεγάλη σπουδή σε διενέργεια Ε.Δ.Ε. εις βάρος της Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας και αιρετού του ΠΥΣΠΕ Πιερίας, Βάσσου Φρειδερίκης.
Αθετώντας τη δέσμευση -  υπόσχεση  που επανειλημμένα  έδωσε στο Δ.Σ. του Συλλόγου ότι θα « λειτουργεί πυροσβεστικά» και ότι θα διενεργεί προκαταρκτικές έρευνες, αφού πρώτα ενημερώνει το Σύλλογό μας  και αγνοώντας επίσης τη σοβαρότητα των όσων είχε επισημάνει η ΔΟΕ σε έγγραφό της στις 21 Μαρτίου,  ο Διευθυντής Π.Ε. Πιερίας στρέφεται με την ενέργειά του εναντίον της καθ’ όλα νόμιμης συνδικαλιστικής δραστηριότητας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.
  
Η κατάφωρα άδικη επίθεση στο θεσμό της Προέδρου του Συλλόγου καταδεικνύει ξεκάθαρα την προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος και την ενοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. 
Όταν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης στοχοποιεί την Πρόεδρο του Συλλόγου, λαμβάνοντας υπόψη αβάσιμες κατηγορίες και σπεύδει χωρίς προκαταρκτική εξέταση να διατάξει τη διενέργεια ΕΔΕ, τότε είναι φανερό ότι ενστερνίζεται τόσο τις ενέργειες, όσο και το λεξιλόγιο που ο Αναπληρωτής του Διευθυντής Εκπαίδευσης χρησιμοποιεί.
Σε μια εποχή που ο εκπαιδευτικός κλάδος ταλανίζεται από εργασιακά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά μέτρα που του επιβάλλονται, τα σωματεία είναι αυτά που πρέπει να υπερασπίζονται τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και να πρωτοστατούν στην προστασία όλων των εκπαιδευτικών ανεξαιρέτως.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Πιερίας στέκεται δίπλα στην Πρόεδρο του Συλλόγου, κηρύσσει δίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 την ώρα που διενεργείται η Ε.Δ.Ε. και απαιτεί την απόσυρση των ανυπόστατων κατηγοριών κατά της Προέδρου και κατ΄επέκτασιν κατά της ελεύθερης και καθ’ όλα νόμιμης συνδικαλιστικής μας δράσης.


Από  το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.Πιερίας