ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Βόμβα μεγατόνων από τη FIFA: Aπαγόρευση μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα μέχρι το 2015

bayern-barca-570
Η Μπαρτσελόνα δεν θα μπορεί να ενισχυθεί για δύο μεταγραφικές περιόδους λόγω παράβασης κανονισμού μεταγραφής παικτών κάτω των 18 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η FIFA.
Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία τιμώρησε την Μπαρτσελόνα επειδή παραβίασε τους κανονισμούς περί απόκτησης ξένων παικτών που δεν έχουν συμπληρώσει τα 18 τους χρόνια. Οι Καταλανοί δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές για δύο μεταγραφικές περιόδους (μέχρι το καλοκαίρι του 2015).
Η FIFA ανακοίνωσε σχετικά: «Η Μπαρτσελόνα παραβίασε το άρθρο 19 των κανονισμών με την απόκτηση δέκα ανήλικων παικτών και έχει κάνει πολλές ακόμη παραβάσεις σε άλλες μεταγραφές. Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA έκρινε τις συγκεκριμένες παραβάσεις σοβαρές και αποφάσισε να επιβάλει στο σύλλογο ποινή απαγόρευσης μεταγραφών εντός και εκτός συνόρων για τις δύο προσεχείς μεταγραφικές περιόδους, καθώς και να επιβάλει πρόστιμο 370.000 ευρώ. Επιπροσθέτως, ο σύλλογος έχει προθεσμία 90 ημερών για να συμμορφωθεί με τις διατάξεις για όλους τους ανήλικους ποδοσφαιριστές».
Το άρθρο 19 επιτρέπει τις διεθνείς μεταγραφές ποδοσφαιριστών μόνο όταν ο ποδοσφαιριστής συμπληρώσει τα 18 του χρόνια και η Μπαρτσελόνα το παραβίασε με διάφορες εγγραφές ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν σε τουρνουά με τους μπλαουγκράνα σε διαφορετικές αγωνιστικές σεζόν από το 2009 εως το 2013. Πρόκειται για 10 ποδοσφαιριστές μικρούς σε ηλικία, αλλά έχει διαπράξει και άλλες παραβιάσεις σε άλλους ποδοσφαιριστές σχετικά με το άρθρο 2 του κανονισμού.
Εκτός από την Μπαρτσελόνα (370.000 ευρώ) τιμωρήθηκε και η ισπανική ομοσπονδία με πρόστιμο 410.000 ευρώ και δίνεται προθεσμία ενός έτους για να εναρμονίσει τους κανονισμούς της με το υπάρχον σύστημα που ισχύει παγκοσμίως για τις μετακινήσεις ανήλικων ποδοσφαιριστών.
Πηγή: gazzetta.gr