ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΑΘΛΙΑ ΨΕΥΔΗ ΣΑΜΑΡΑ! ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΕ, ΤΩΡΑ ΜΑΣ “ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ” ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΑΣΤΕΓΩΝ. ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ SUCCESS STORY ΤΩΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ!

samaras_elikoptero

“Πρόθεση μας είναι να βγούμε από την κρίση χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω.Η κυβέρνηση στηρίζει τους Έλληνες. Κοιτάμε τι μπορεί να δώσει το κράτος σε όσους δεν έχουν.
Το πρώτο μέτρο που παίρνουμε ως κράτος για τους αστέγους είναι η κοινωνική κατοικία. Όσα κτίσματα ανήκουν στη δικαιοδοσία του δημοσίου θα χρησιμοποιηθούν για να στεγάσει αστέγους και για να προσφέρει βασικές υπηρεσίες για την επανένταξή τους στην κοινωνία. Επίσης συνεργαζόμαστε με την ιδιωτική πρωτοβουλία και σε όσους μπορούν να βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια” δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η κυβέρνηση είναι η ανακαίνιση μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας του Δρακοπούλειου Κέντρου που βρίσκεται στην πλατεία Βάθη, το οποίο θα είναι έτοιμο σε ενάμιση μήνα
Στην αρχική φάση το Κέντρο θα φιλοξενεί 80 άτομα για 20 ημέρες και μετά αυτοί θα μεταφέρονται σε άλλους χώρους.
Επιπλέον, έχουν ήδη επιλέγει τα πρώτα 35 διαμερίσματα που ανήκουν στο δημόσιο για να στεγάσουν ανήμπορους συμπολίτες μας. “Τίποτα δεν θα μείνει ανεκμετάλλευτο και η σχετική δαπάνη προβλέπεται από το κοινωνικό μέρισμα” δήλωσε ο Σαμαράς.
Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία άλλων 4 κέντρων για άστεγους σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα Γιάννενα, Λάρισα πρόσθεσε.
“Η κρίση ήταν δοκιμασία για όλους μας, αλλά ανέδειξε και την ανθρωπιά μας. Σε αυτό τον αγώνα στηρίζουμε τους συνάνθρωπους μας που έχουν ανάγκη και δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία γιατί είμαστε όλοι μαζί. Οι Έλληνες σταθήκαμε ο ένας δίπλα στον άλλο. Είμαστε όλοι μαζί , το κράτος που έχει υποχρέωση και οι πολίτες που έχουν διάθεση να βοηθήσουν” τόνισε.
Δοξάστε τους πολιτικούς αγύρτες. Δοξάστε τους φονιάδες των λαών. Και πηγαίνετε να τους ξαναψηφίσετε. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτός ο δρόμος δεν θα έχει πια επιστροφή. Για κανέναν σας…