ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΑΣΕΠ: Εξι διαγωνισμοί για 1.549 νέες προσλήψεις

ΑΣΕΠ: Εξι διαγωνισμοί για 1.549 νέες προσλήψεις

Εξι διαγωνισμοί, που αφορούν στην πρόσληψη συνολικά 1.549 τακτικών υπαλλήλων, θα πραγματοποιηθούν από το ΑΣΕΠ μέσα στο καλοκαίρι.
Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές το υπουργείο Μεταφορών, η Εθνική Τράπεζα, η ΔΕΗ και η εταιρεία ΗΔΙΚΑ θα υποβάλουν στην Ανεξάρτητη Αρχή τα αιτήματά τους, προκειμένου να αποσπάσουν την έγκρισή του και να προκηρύξουν τους διαγωνισμούς τους.
Οι διαγωνισμοί σύμφωνα με το Εθνος Εργασία αυτοί αφορούν: 450 οδηγούς και τεχνίτες ΟΣΥ, 200 ηλεκτροδηγοί, εκδότες κι ελεγκτές εισιτηρίων, 70 ελεγκτές στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στην ειδικότητα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, 600 επιστήμονες και τεχνικοί στη ΔΕΗ, 29 θέσεις πληροφορικής στην εταιρεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) και 200 πτυχιούχους στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.
Προσλήψεις στην ΟΣΥ
Συγκεκριμένα η έγκριση για 450 προσλήψεις της ΟΣΥ έχει δοθεί και κενές θέσεις που θα προκηρυχθούν θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της εταιρείας στα λεωφορεία . Αναλυτικά εγκρίθηκαν τριακόσιες τριάντα (330) προσλήψεις Οδηγών Λεωφορείων και εκατόν είκοσι (120) προσλήψεις Τεχνιτών η κατανομή των οποίων ανά ειδικότητα αναφέρεται στο έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικής Υποστήριξης Οχημάτων, όπως αυτό υποβλήθηκε στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΣΥ. Την απόφαση για τις προσλήψεις στην ΟΣΥ υπογράφει ο Πρόεδρος κ. Γ.Οικονόμου.
Προσλήψεις στην ΗΔΙΚΑ
Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΗΔΙΚΑ με απόφαση της εγκρίνει την πρόσληψη 29 ατόμων σε 3 ειδικότητες ΠΕ και ΤΕ τακτικοί προσωπικού οπου αναμένεται να προκηρυχθούν άμεσα . Οι θέσεις που εγκρίθηκαν απο την ΗΔΙΚΑ ΚΛΑΔΟΣ - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 23 Ειδικότητα: S/W - Η/ W - Μηχανικών Η/Υ - Ηλεκτρολόγων -Μηχανικών ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 2 ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ S/W-H/W 4 ΣΥΝΟΛΟ 29
Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην ΥΠΑ
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις προϋποθέσεις πρόσληψης περιλαμβάνονται το πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε τμήματος ΑΕΙ, η γνώση της αγγλικής γλώσσας, η γνώση χειρισμού Η/Υ, το πιστοποιητικό Υγείας Γ' κατηγορίας. Δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν και γραπτές εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ για τη διαπίστωση των απαραίτητων γνώσεων των υποψηφίων. Η γραπτή διαδικασία θα περιλαμβάνει λεκτικές δεξιότητες και κατανόηση κειμένου και γραπτό τεστ για τη διαπίστωση των ικανοτήτων και γνώσεων στη μνήμη, προσοχή συγκέντρωση, αντίληψη και αίσθηση χώρου, χρόνου και προσανατολισμού, εγρήγορση, αντίληψη και κατανόηση οπτικών και ακουστικών πληροφοριών των υποψηφίων. Τέλος, κατά την προφορική εξέταση των υποψηφίων θα διαπιστωθεί η ικανότητά τους στην ορθοφωνία.
Προσλήψεις στην Εθνική Τράπεζα
Διαγωνισμό για προσλήψεις τουλάχιστον νέων 200 πτυχιούχων προωθεί η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ στο τέλος Μαΐου θα ανακοινώσει την έναρξη της διαδικασίας επιλογής επιπλέον 200 υποτρόφων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, οι οποίοι θα εργαστούν για δύο χρόνια στην τράπεζα, υπό το καθεστώς πρακτικής άσκησης. Σύμφωνα με το Εθνος Εργασίας ήδη διοικητικά στελέχη της ΕΤΕ ήρθαν σε επαφή με την ηγεσία του ΑΣΕΠ, ζητώντας τη συνδρομή του στη διαδικασία του γραπτού διαγωνισμού που θα διεξαχθεί μετά το καλοκαίρι. Εξάλλου, για τα καταστήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης η Εθνική είναι σε συνεννόηση με το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, προκειμένου να απασχολήσει με διετείς συμβάσεις 200 πτυχιούχους από οικονομικές και άλλες ειδικότητες, με διαδικασία επιλογής που ξεκινά τον Ιούνιο. Ο τελευταίος διαγωνισμός που είχε προκηρύξει το ΑΣΕΠ για προσλήψεις στην Εθνική Τράπεζα ήταν το 2010. Το 2010 είχαν προκηρυχθεί ανάλογες θέσεις για την κάλυψη θέσεων
Ποιες προυποθέσεις αναμενονται να ζητηθούν από την προκήρυξη για τις προσλήψεις στην Εθνική Τράπεζα
Να έχουν Ελληνική Εθνικότητα. Εξαίρεση: Δικαιούνται να είναι υποψήφιοι και πολίτες των Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τους πολίτες αυτούς απαιτείται η άριστη γνώση της Ελληνικής γλώσσας Να έχουν πτυχίο τμήματος Ελληνικού Πανεπιστημίου (ΑΕΙ) ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) του 5ου Επιστημονικού Πεδίου (Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης) ή ισότιμο τίτλο αντίστοιχης ειδικότητας της ημεδαπής ή της αλλοδαπής αναγνωρισμένο Να είναι ηλικίας μέχρι 30 ετών Οι άνδρες να μην έχουν κηρυχθεί ανυπότακτοι ή καταδικαστεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση Οι υποψήφιοι θα εξετασθούν στις ενότητες: • Γλωσσικών ικανοτήτων-δεξιοτήτων • Αριθμητικών ικανοτήτων-δεξιοτήτων • Γενικών Γνώσεων Ξένης Γλώσσας (Αγγλικά) Όσοι προσληφθούν: • Θα υπαχθούν στις διατάξεις του Κανονισμού Εργασίας της Τράπεζας. • Θα παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια προπαίδευσης. Θα ενταχθούν στον Κλάδο Κύριου Προσωπικού με το βαθμό του Δοκίμου και αποδοχές που αντιστοιχούν στο αρχικό κλιμάκιο του ενιαίου μισθολογίου του Κλάδου αυτού, πλέον τυχόν επιδομάτων, και στη συνέχεια θα λάβουν τις προβλεπόμενες από την Τράπεζα βαθμολογικές και μισθολογικές προωθήσεις για πτυχιούχους ΑΕΙ και πτυχιούχους ΤΕΙ