ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΣΤΟΥΣ 22 ΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Τρελό κύμα μετανάστευσης στη Σικελία - Το ναυτικό διέσωσε 2.000 άτομα μόνο μέσα σε 24 ώρες
Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί 4,5 ναυτικά μίλια βόρεια της Σάμου στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Ήδη έχει γίνει η ρυμούλκηση και η ανέλκυση του δωδεκάμετρου γιοτ και έχουν μεταφερθεί οι σοροί συνολικά 22 ατόμων στο νοσοκομείο Σάμου -μεταξύ αυτών και τεσσάρων παιδιών.
Το σκάφος βρίσκεται στο λιμάνι Μαλαγαρίου της Σάμου, ενώ και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των αγνοουμένων επιβατών. Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως οι διασωθέντες ήταν πενήντα αλλά τελικά πρόκειται για 36 άτομα τα οποία έχουν περισυλλέγει στην θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου. Μεταξύ αυτών είναι και ένα αγοράκι συριακής καταγωγής που παρουσίασε συμπτώματα υποθερμίας και μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στην Αθήνα με ελικόπτερο, σε μια αερογέφυρα που στήθηκε από τις πρώτες ώρες του ναυαγίου. Από τους διασωθέντες έξι άτομα ακόμα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο στη Σάμο.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, στα δύο σκάφη επέβαιναν συνολικά 65 άτομα, γεγονός που αυξάνει τους φόβους πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 22 πτώματα. Από αυτά, τα 18 εντοπίστηκαν μέσα στο μεγαλύτερο σκάφος που έχει ήδη ρυμουλκηθεί στο λιμάνι. Ανάμεσα τους βρίσκονταν τρία παιδιά και μία έγκυος γυναίκα.
Λίγο πριν οι άνδρες του Λιμενικού είχαν εντοπίσει δύο γυναίκες στην περιοχή του ναυαγίου ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε και το πτώμα ενός άνδρα. Έπειτα, ελικόπτερο που συμμετέχει στις έρευνες εντόπισε τη σορό ενός μικρού παιδιού, επίσης στο σημείο του ναυαγίου. Τραγική φιγούρα η σορός μιας γυναίκας που κρατούσε στην αγκαλιά το μωρό της την ώρα του ναυαγίου. Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. Στις έρευνες συμμετέχουν τρία αλιευτικά με ιδιώτες δύτες, δύο πλωτά του λιμενικού, σκάφος της Frontex πολεμικό πλοίο και ελικόπτερο.
samos-570