ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ο 78χρονος Vegan Bodybuilder θα σας κάνει να αναθεωρήσετε για τη διατροφή σας

Ο 78χρονος Vegan Bodybuilder θα σας κάνει να αναθεωρήσετε για τη διατροφή σας [vid] - Κεντρική Εικόνα



O Jim Morris ήταν ένας αγωνιστικός bodybuilder για 30 χρόνια και έγινε vegan εντός των τελευταίων δώδεκα ετών.
Στα 50 του ήταν χορτοφάγος και στα 65 αποφάσισε να γίνει vegan. Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να ζει με λιγότερο ή καθόλου κρέας, ωστόσο επιστημονικές έρευνες των τελευταίων ετών έχουν δέιξει ότι η κατανάλωση λιγότερου κρέατος και περισσότερων βιολογικών λαχανικών και φρούτων σε συνδυασμό με τη γυμναστική συμβάλλουν στην πρόληψη πάνω από του 60% των θανάτων από χρόνιες ασθένειες.
Η έρευνα δείχνει ότι τα ποσοστά των καρδιακών παθήσεων και ορισμένων μορφών καρκίνου συνδέονται στενά με τα σιτηρέσια των ζώων που βασίζονται στην πρωτεΐνη. Από την άλλη πλευρά τα δημητριακά έχουν την αφθονία των πρωτεϊνών και του ασβεστίου μαζί με πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από άλλα βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως αντιοξειδωτικά και σύνθετους υδατάνθρακες που δεν βρίσκονται στο κρέας ή στα γαλακτοκομικά προϊόντα.
«Η πρωτεΐνη στα ζωικά προϊόντα είναι γεμάτη με τα λίπη και χημικά προϊόντα και κάθε λογής πράγματα που είναι επιβλαβή για όλους μας. Όταν ήμουν αγωνιστικός bodybuilder είχα γεμίσει το σώμα μου με όλα αυτά τα επιβλαβή πράγματα, είχα πολλά πεπτικά προβλήματα, ήμουν δυσκοίλιος και πρησμένος, απλά άθλια όλη την ώρα.  Δεν ασχολούμαι με πρωτεΐνη πια επειδή δεν υπάρχει αρκετή σε ό,τι τρώω. Τώρα, δεν είμαι μόνο υγιής, αλλά νιώθω καλύτερα με τον εαυτό μου και με τους άλλους», λέει χαρακτηριστικά ο Jim. 
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι χορτοφάγοι και οι vegans ζουν κατά μέσο όρο 6 έως 10 χρόνια περισσότερο από τους κρεατοφάγους και είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν από χρόνιες ασθένειες.
Αν σκέφτεστε να κάνετε μια σημαντική διαιτητική αλλαγή όπως ο Jim, είναι πάντα σημαντικό να κάνετε πρώτα την έρευνά σας και να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου ειδικού.