ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΤΕ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Τηλ. 6945 711112


                                                                                                                                                                                                                             Κατερίνη, 8 Μαΐου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδριακός πολιτισμός στην Πιερία



                           Μαζί τους και Ολυμπιονίκες

        Περιδιαβαίνει τα πολιτιστικά μονοπάτια της Πιερίας το άρμα της τέχνης και της δημιουργίας που επισκέπτεται τούτη τη Μακεδονική γη, με αφορμή το 39ο συνέδριο της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ. Ξεκίνησε το διάβα του την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 με πρώτη στάση την Αστική Σχολή Κατερίνης όπου αντίκρισε την έκθεση με θέμα τα παραδοσιακά επαγγέλματα, ενώ συμμετείχε παράλληλα στο διαδραστικό παιχνίδι της μουσειοπαιδαγωγού Γεωργίας Γκαβανούδη που εστιάστηκε στις επικοινωνίες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

        Στάθηκε και αποτύπωσε ότι κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, αντικρίζοντας φωτογραφίες ταξιδιωτικού περιεχομένου από τη συλλογική εργασία του Πολιτιστικού κέντρου ΟΤΕ εργαζομένων Αχαΐας και από το ΤΕΥ ΑΤΤΗΚ Κύπρου.

        Έτσι άρχισε η πρώτη μέρα των εργασιών του 39ου συνεδρίου της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων του ΟΤΕ για να κλείσει με το καλωσόρισμα το απόβραδο με ένα cocktail party με live jazz μουσική στην παραλία της Κατερίνης. Οικοδεσπότης ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΟΤΕ Πιερίας που υποδέχθηκε τους συνέδρους έτσι όπως αρμόζει και επιτάσσει ο Ολύμπιος Ξένιος Δίας.

        Το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας, την Πέμπτη 8-5-2014 θα κυλήσει με ξεναγήσεις, παρακολούθηση του αφιερώματος της Ε.Π.Μ. για τα 200 χρόνια της Φιλικής Εταιρείας και βραδιά παρουσίασης τοπικών οίνων.

        Την Παρασκευή 9 Μαΐου η επίσημη έναρξη του συνεδρίου με χαιρετισμούς και ταυτοποίηση συνέδρων καθώς και αναφορές και παρουσιάσεις του αρχαιολογικού και ανασκαφικού έργου που επιτελείται στην Πιερία. Το μεσημέρι οι εργασίες θα επικεντρωθούν στον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό. Το πρόγραμμα της Παρασκευής ολοκληρώνεται με συναυλία.

        Αξίζει να επισημανθεί ότι την πρώτη μέρα του συνεδρίου αντιπροσωπεία της Ένωσης μαζί με τους Ολυμπιονίκες Νίκο Συρανίδη, που έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στη συγχρονισμένη κατάδυση στην Αθήνα το 2004 και τη Φωτεινή Βαβάτση από το άθλημα της τοξοβολίας, επισκέφθηκε δημοτικά σχολεία της Πιερίας όπου ανέπτυξε το πνεύμα του Ολυμπισμού και του «ευ αγωνίζεσθε».

        Το 39ο συνέδριο της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ έχει σαν κατευθυντήριο τίτλο «Κάθε τόπος - μια ιστορία».