ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Τραγανές μπουκίτσες με φύλλο που φτιάξαμε σε ρολάκια, αφού τα γεμίσαμε με φυστίκι Αιγίνης και μετά τα σιροπιάσαμε. Μια ωραία γλυκιά πρόταση για το απογευματινό σας τσάι ή καφέ.

rolakia siropiasta nik
Φωτογραφία – Food Styling: ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΤΗ

Υλικά

  • Για τα ρολάκια
  • ½ κιλό φύλλο κρούστας (1 πακέτο )
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο (ή μαργαρίνη), για το άλειμμα των φύλλων
  • Για τη γέμιση
  • 4 φλιτζάνια φυστικόψυχα, ψιλοκοπανισμένη
  • 1 φλιτζάνι μπισκότα της αρεσκείας σας, τριμμένα
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (διαλέξτε την πιο ψιλή που θα βρείτε στο ράφι)
  • 3 αβγά, χτυπημένα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κουτ. σούπας ανθόνερο
  • Για το σιρόπι
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Διαδικασία

Για τη γέμιση

Βήμα 1

Τρίβετε πρώτα τα μπισκότα στο μπλέντερ ή στο μούλτι μέχρι να γίνουν ψιλή σκόνη. Σε ένα μπολ μετά ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της γέμισης και τα αφήνετε κατά μέρος.
Για τις φλογέρες

Βήμα 1

Απλώνετε τα φύλλα κρούστας ανά δύο, το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο και τα βουτυρώνετε και τα δύο με το λιωμένο βούτυρο (ή τη μαργαρίνη). Στη συνέχεια κόβετε κάθε διπλό τέτοιο φύλλο σε 4 λωρίδες, ίδιου φάρδους. Συνολικά θα έχετε φτιάξει περίπου 20 λωρίδες διπλού φύλλου. Μοιράζετε το μίγμα της γέμισης σε κάθε λωρίδα και τυλίγετε την καθεμία σε ρολό-φλογέρα. Καθώς τυλίγετε κατά μήκος, φέρνετε και τις πλαϊνές άκρες των φύλλων προς το κέντρο για να σφραγίσετε τη γέμιση.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ρηχό ταψί και αραδιάζετε εκεί τις φλογέρες. Τις βουτυρώνετε και αυτές, βάζετε το ταψί στο φούρνο και τις ψήνετε για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Για το σιρόπι

Βήμα 1

Βάζετε σε μια μέτρια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το χυμό λεμονιού και τα βράζετε για 6 - 7 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση.

Βήμα 2

Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε το σιρόπι να γίνει χλιαρό και με μια τρυπητή κουτάλα βάζετε στο σιρόπι τις φλογέρες ανά δύο ή τρεις. Τις σιροπιάζετε για 1 - 2 δευτερόλεπτα στο χλιαρό σιρόπι, τις στραγγίζετε σε μια σχάρα και τις μεταφέρετε σε πιατέλα.