ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ομιλία του Απ. Τζιτζικώστα στην ΄Εδεσσα: «Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε έργο για την Κεντρική Μακεδονία»

Θεσσαλονίκη, 6 Μαΐου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      



Οι  προτεραιότητες της «Αλληλεγγύης» για τις υποδομές


«Γνωρίζουμε καλά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που έχει η Κεντρική Μακεδονία. Εμείς όμως στην Περιφέρεια, αποδείξαμε ότι γνωρίζουμε και πώς να τα αντιμετωπίζουμε. Γνωρίζουμε και να αξιοποιούμε, προς όφελος του τόπου, όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Αποδείξαμε ότι θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε έργο για τον τόπο και τους συμπολίτες μας. Κι αυτό οι πολίτες το δείχνουν με κάθε ευκαιρία, με κάθε τρόπο, εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στην “Αλληλεγγύη”.  Και θέλω από εδώ, την Έδεσσα,  να θυμίσω σε όλους πως δεν έρχομαι τώρα, μετά από χρόνια, να σας πω τί θα κάνουμε και πώς θα το κάνουμε. Δεν προέκυψε ξαφνικά το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μας. Δεν θυμήθηκα τώρα τη Μακεδονία». Αυτό τόνισε στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας σε ειδική εκδήλωση στην Έδεσσα χτες το βράδυ. Χαρακτηριστικά επίσης ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στα μηνύματα που λαμβάνει η «Αλληλεγγύη» από τις τοπικές κοινωνίες, υπογραμμίζοντας πως «είναι πραγματικά συγκινητικό, σε όλες τις περιοχές, σε όλους τους νομούς, σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, οι συμπολίτες μας, αγκαλιάζουν το αυτοδιοικητικό μας ψηφοδέλτιο. Και σήμερα από εδώ, από την Έδεσσα, λαμβάνουμε το καθαρό μήνυμα: “Οι Μακεδόνες αποφασίζουμε για τον τόπο μας”».
Στην ομιλία του κ. Τζιτζικώστα μπροστά σε ένα εξαιρετικά θερμό ακροατήριο, προηγήθηκε χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη, ενώ παρέστησαν οι υπ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι και φίλοι της «Αλληλεγγύης» στην Πέλλα. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην εξέχουσα θέση στο προγραμματισμό του νέου ΕΣΠΑ, λόγω των πλεονεκτημάτων που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα της Πέλλας, τόσο για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, όσο και για την πραγματική υποστήριξη του τουρισμού. Ωστόσο, όπως  επισήμανε, ο κ. Τζιτζικώστας «υλοποιούμε σημαντικά έργα υποδομών στην περιοχή. Θα ήταν άδικο να μην αναφέρω, τουλάχιστον πέντε σημαντικές μας ενέργειες που φανερώνουν και τη δυναμική μας στην πράξη. Πρώτη,  ολοκληρώσαμε και παραδώσαμε το νέο κτίριο στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας, δεύτερη, αξιοποιήσαμε κονδύλια ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ για παρεμβάσεις και κατασκευή νέων σχολικών μονάδων ώστε να έχουν αξιοπρεπείς και σύγχρονες συνθήκες μάθησης τα παιδιά στην Έδεσσα και σε ολόκληρη την Πέλλα,  τρίτη, εξοπλίζουμε τα κέντρα υγείας και τις μονάδες παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε όλο το νομό με 600.000 ευρώ, τέταρτη, βελτιώνουμε το δίκτυο παρέχοντας ποιοτικό πόσιμο νερό με έργα προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ και πέμπτη,  ολοκληρώσαμε το Τμήμα Παραλίμνης του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, που το  συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε το 2006, πέρασε από μύρια εμπόδια, όμως κατορθώσαμε να το ξεμπλοκάρουμε και να το φτιάξουμε».
Αναφερόμενος στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη νέα Προγραμματική περίοδο, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο έργο των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, το οποίο όπως τόνισε : «Κάποιοι τάζουν, χωρίς να ξέρουν τί τάζουν. Εμείς σας λέμε ότι οι μελέτες του έργου ολοκληρώθηκαν με πόρους της Περιφέρειας και πως το έργο θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ ως ενιαίο έργο. Και αυτό θα γίνει από τη δική μας διοίκηση, στην πράξη κι όχι στα λόγια».
 Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης τόνισε «πως όλο το προηγούμενο διάστημα με τον Απόστολο Τζιτζικώστα αγωνιστήκαμε για την προκοπή του τόπου, γιατί δεν επιτρέψαμε σε άλλους να στερήσουν από τους πολίτες της Πέλλας όλα όσα δικαιούνται. Καταφέραμε πολλά και τώρα πλέον προχωρούμε μπροστά».  Καταλήγοντας, επισήμανε, πως «“η νίκη μας στις εκλογές δεν εκπληρώνει κάποιες πολιτικές μας φιλοδοξίες. Δηλώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε ανθρώπους δοκιμασμένους σε θέσεις ευθύνης. Δηλώνει επίσης την αναγνώρισή της προσφοράς τους, αναγνωρίζει πως είναι άνθρωποι έμπειροι που αγωνίζονται και καταθέτουν τις δυνάμεις τους με τη σειρά τους, άξιοι και ικανοί με μοναδικό σκοπό τη θέληση για να δουλέψουν ανιδιοτελώς για το καλό του τόπου».


*

Οι   προτεραιότητες για την Ολοκλήρωση και Ανάπτυξη Φιλικών και Λειτουργικών Υποδομών και Μεταφορικών Δικτύων

Παρακάτω ακολουθούν οι  έξι κύριες προτεραιότητες της «Αλληλεγγύης» που Διεκδικεί  και Προγραμματίζει για την ολοκλήρωση των λειτουργικών & απαραίτητων έργων υποδομής.

Α. Ολοκλήρωση των έργων  Οδικών Δικτύων και η σύνδεσή τους με το Εθνικό Οδικό Δίκτυο.

Ανισόπεδος Κόμβος Λαχαναγοράς Κ16, Περιφερειακή Οδός Κατερίνης, Οδικός Άξονας Ποτίδαια – Κασσανδρεία, Οδικός Άξονας Πατρίδα – Νάουσα, Οδικός Άξονας Άσσηρος – Ν. Σάντα & Είσοδος Κιλκίς στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκη – Κιλκίς, Οδικός Άξονας Αμφίπολης - -Σερρών.

Β.  Ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ του έργου «Παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας».

Γ.  Χρηματοδότηση της σύνδεσης του Λιμένα Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό
δίκτυο για την ανάπτυξη συνδυασμένων μεταφορών.

Δ.  Προώθηση της κατασκευής εμπορευματικών κέντρων και πάρκων logistics.

Ε.  Χρηματοδότηση των υποδομών για τη λειτουργία Παράκτιας Συγκοινωνίας
στο Θερμαϊκό.

ΣΤ. Αναβάθμιση και Βελτίωση του Περιφερειακού Οδικού Δικτύου σε όλες τις Περιφερειακές  Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.


       --------------         
Γραφείο Τύπου
Προεκλογικό Κέντρο «Αλληλεγγύης»
Παύλου Μελά 10, Θεσσαλονίκη
2310267683