ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Κόρινθο

Δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Κόρινθο

Πανικός επικρατεί στην Κόρινθο, αφού  πάνω από 100 άτομα έχουν φτάσει στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου με έντονα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα sfentona.gr  γνωστός γιατρός του νοσοκομείου πριν από λίγα λεπτά ανέφερε ότι «τα έχουμε χάσει κυριολεκτικά, γέμισε το Νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδες».
Σε δηλώσεις του ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιάννης Άρχοντας είπε ότι το Νοσοκομείο είναι σε πλήρη ετοιμότητα και όσα κρεβάτια έχει θα τα διαθέσει στους ασθενείς με τα σοβαρότερα συμπτώματα. Το φαινόμενο παρουσιάστηκε έντονα στους πολίτες από τις πρώτες πρωινές ώρες. Υπάρχει τώρα μικρή κάμψη του φαινομένου αλλά όπως είπε δεν εφησυχάζουν. Έχουν ειδοποιήσει ήδη το Πανελλαδικό κέντρο λοιμώξεων.
Κοινό χαρακτηριστικό για όσους έσπευσαν στο νοσοκομείο με το πρόβλημα της γαστρεντερίτιδας είναι ότι πίνουν νερό από τις βρύσες τους.
Αυτό βέβαια δεν αποτελεί και την επιστημονική άποψη μέχρι στιγμής τουλάχιστον, για την έντονη αυτή «επιδημία» γαστρεντερίτιδας, ενώ σε αναμονή είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων.