ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ποιος είναι ο Χάρης Προβουλάκης . . . . . . .

 


Ο Χαράλαμπος Προβουλάκης γεννήθηκε στην Κατερίνη Πιερίας το 1971. Η καταγωγή του είναι κρητική και ποντιακή. Είναι νυμφευμένος με την Πολυξένη Τσαϊτουρίδου και έχουν αποκτήσει μία κόρη 3 ετών, την Ελπινίκη Άρτεμιν.

Το 1989 τελειώνει την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, παίρνοντας το πτυχίο Υπαλλήλων Διοίκησης του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας .

Το 1994 γίνεται πτυχιούχος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως Τεχνολόγος Λογιστής - με τίτλο πτυχιακής εργασίας  « Το Συνάλλαγμα στο....
Τραπεζικό Σύστημα» - από τη σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ).

Η πρακτική του εξάσκηση λαμβάνει χώρα στην Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ). Ακολουθεί εκπαίδευση στο Marketing Mix και στη Λεκτική Επικοινωνία και Γλώσσα του Σώματος {Eurosience}.
Το 1995 παρουσιάζεται στο πολεμικό ναυτικό, στο στρατόπεδο Παλάσκα. Κάνει προπαίδευση με την Μ.Υ.Κ. και αφού παίρνει ειδικότητα ΟΑ-Δ ΤΠΒΓ από το Κανελλόπουλος, μετατίθεται στη Λήμνο, στην άκρως απόρρητη τότε συστοιχία πυραύλων Exosset (ΣΚΒ1), και ζει από κοντά τα γεγονότα  των Ιμίων. Απολύεται από τη ΝΔΒΕ έχοντας συμπληρώσει 21 μήνες θητείας.
Είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κατερίνης από το 1989 όπως και της Θεσσαλονίκης από το 2000 εως το 2005.

Έχει ασχοληθεί επιμέρους ως επαγγελματίας με τους κλάδους  των ασφαλειών, των χρηματοοικονομικών, του χονδρεμπορίου, του τουρισμού, της εστίασης και των ΜΜΕ.
Από το 2005 και μετά έχει διατελέσει ειδικός συνεργάτης και διευθυντικό στέλεχος, όπως και διαμεσολαβητής σε διάφορες εταιρίες (FLASH FM, Volcano Special Bookings, Κρητικά Αναψυκτικά Σούδας, Όμιλος Εταιρειών ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ ).

Το 2009 μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει (νόσος Crohn), αρχίζει να ασχολείται με θέματα ιατρικής και υγείας. Έτσι το 2011 εισάγεται στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙ Θεσ/νίκης, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 4ο έτος.

Το 2012 γίνεται επιστημονικός συνεργάτης - σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφής στο Ινστιτούτο Διατροφολογίας και Ορθομοριακής Θεραπευτικής.

 Έχει παρακολουθήσει στο παρελθόν προγράμματα για την ίδρυση, οργάνωση και διοίκηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως επίσης και συμβουλευτικές για αναλήψεις επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Έχει πάρει μέρος σε 10 επιστημονικά οικονομικά συνέδρια (Περιφερειακή Ανάπτυξη, Χωροταξία και Περιβάλλον στα πλαίσια της Ενωμένης Ευρώπης, Συνέδριο Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Managers, Πανελλήνιο Συνέδριο Ποσοτικών Μεθόδων στη Βιομηχανία και στις Εμπορικές Επιχειρήσεις κ.α.).

Από το 2011 μέχρι πρότινος, έχει πιστοποιηθεί η συμμετοχή του σε 47 ιατρικά επιστημονικά συνέδρια (4 διεθνή, 6 ογκολογικά, 6 γαστρεντερολογικά, 6 διαβητολογικά, 7 καρδιολογικά, 5 παιδιατρικά, 6 ορθοπεδικά, 5 φυσικοθεραπείας, 2 ορθομοριακής ιατρικής), συγκεντρώνοντας 333 μόρια συνεχούς ιατρικής εκπαίδευσης (CME-CPD),  σύμφωνα με τα κριτήρια της EACCME-UEMS.
Είναι εθελοντής στο γραφείο στήριξης ΑΜΕΑ του Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙΘ, στο σύλλογο καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης και στο σύλλογο Crohn και Ελκώδους Κολίτιδας. Υπήρξε χρόνια αιμοδότης σε παιδιά με μεσογειακή αναιμία εώς την διάγνωση της ασθένειας του καθώς επίσης και  εθελοντής σε μαραθώνιους αγώνες (Οlympus Marathon, Μέγας Αλέξανδρος, κ.α.).

Το 2012-2013 εκπαιδεύτηκε στο ΓΝΘ Παπαγεωργίου.

Πρόσφατα, έχοντας οδηγηθεί πλέον στο σημείο να μην του  επιτρέπει πια η συνείδησή του, να μένει αμέτοχος και άπραγος στην  πραγματικότητα που βιώνουμε, αποφασίζει να θέσει εαυτόν στον αγώνα για ηθική, για ακεραιότητα, για αξιοκρατία, για δικαιοσύνη και αμεροληψία. Με  μόνη του μέριμνα πλέον και αίσθηση την επιτακτική ανάγκη τα προβλήματα των συμπολιτών του να γίνουν επιλύσιμα προγράμματα της Δημοτικής Αρχής.