ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Καταγγελία συνάδελφων φαντάρων από το Δ'’ σώμα στρατού - Σε ποιούς απαγορεύτηκε να ψηφίσουν

Μηδαμινή συμμέτοχη των στρατιωτών που κατάγονται από μακρινές πόλεις -δεν πήραν εκλογική άδεια γιατί δεν είχαν να πληρώσουν τα...
εισιτήρια η κυβέρνηση γνώριζε το πρόβλημα-αδιαφόρησε και τους απέκλεισε από τις εκλογές φοβούμενη την καταδίκη της πολίτικης της εναντία στους φαντάρους.

Όπως μας καταγγέλλουν φαντάροι από το Δ’ Σώμα Στρατού, σημαντική μερίδα των στρατιωτών αποκλείστηκαν από την πρόσφατη εκλογική διαδικασία για τον απλούστατο λόγο ότι αφενός ο Στρατός δεν καταβάλλει το κόστος μετακίνησης τους, αφετέρου η οδυνηρή οικονομική τους θέση δεν τους επιτρέπει να πληρώσουν τα εισιτήρια. Οι μόνοι στρατιώτες που έκαναν χρήση της εκλογικής άδειας ήταν όσοι κατοικούσαν σε κοντινή απόσταση και το κόστος μετακίνησης δεν ήταν τόσο μεγάλο, είτε όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Άρα, καθώς στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές δεν υπάρχουν εναλλακτικοί εκλογικοί κατάλογοι, Στρατός και Υπουργείο Άμυνας ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ τους φαντάρους από την εκλογική διαδικασία, καθώς τους Αρνήθηκαν να Ψηφίσουν.

Ας δούμε συγκεκριμένα τι συνέβη. Σε  μονάδα, μέσα στο Δ΄ Σώμα:
Ø  40% Ξανθιώτες ψήφισαν,
Ø  20% από γειτονικές πόλεις (ως 100 χμ) πήραν άδεια και πήγαν,
Ø  40% από μακριά δεν ζήτησαν καν άδεια λόγω κόστους μετακίνησης
Λόγω κρίσης δεν έχουν λεφτά να φύγουν όσοι είναι από μακριά.
Όσοι υπηρετούν κοντά είναι:
 α) δικαιούχοι κατ' εξαίρεση μετάθεσης (καλό), β) 8μηνοι που δικαιούνται μετάθεση στον τόπο καταγωγής (καλό), γ) τυχεροί (;),
δ) βύσματα (κακό, έχουν χάρη να ξεπληρώσουν...)
Σε άλλες μονάδες στο Δ' Σώμα και αλλού κόπηκαν άδειες σε όσους δεν είχαν βύσμα....
Θυμίζουμε τις πρόσφατες καταγγελίες μας:

Όμως το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι γνωστό στον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο και την στρατιωτική ηγεσία. Θυμίζουμε την σχετική μας ανάρτηση στις 29-4-2012, στις προηγούμενες δηλαδή εκλογές, για να μην μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν το ήξερε.
«Δίνουν εκλογικές άδειες στους στρατιώτες για να ψηφίσουν, αλλά αυτοί δεν τις παίρνουν, γιατί δεν έχουν λεφτά ούτε για τα εισιτήρια! Τα τηλέφωνα του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων έχουν… σπάσει από γονείς και στρατιώτες που δείχνουν μ΄ αυτά που λένε ότι η οικονομική κρίση που έχει πλήξει κάθε ελληνική οικογένεια δεν αφήνει περιθώρια ούτε για… ψήφο! Το Δίκτυο ζητά με ανακοίνωσή του να καλυφθούν τα έξοδα από τις μονάδες, για να μπορέσει όποιος στρατιώτης επιθυμεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, αλλά αυτό αποκλείεται αφού ως γνωστόν… δεν υπάρχει μία! Σ΄ άλλες εποχές τα δυο μεγάλα κόμματα θα είχαν μοιράσει… εισιτήρια, αλλά σ΄ αυτές τις εκλογές μάλλον έχουν καταλάβει ότι οι νεαροί στρατιώτες καλύτερα να μείνουν στις μονάδες τους, γιατί αν ψηφίσουν… θα μαυρίσουν».

diktiospartakos.blogspot.gr