ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ «ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗΣ» ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑΖΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ


 
Απαντήσεις σε επιθέσεις που δέχεται ο ίδιος και ο συνδυασμός του, έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία του Νέου Παντελεήμονα. Πέρα όμως από τις απαντήσεις, αναφέρθηκε στον Συνδυασμό Ευθύνης και στους ανθρώπους που τον απαρτίζουν. Και διαβεβαίωσε ότι ο κόσμος που ξέρει να κρίνει και να συγκρίνει, ξέρει ποιους θα προτιμήσει και ποιους θα στείλει ξανά στην αντιπολίτευση ενώ κάποιοι μοιραία φαίνεται ότι θα πάνε και στα σπίτια τους, στην Αθήνα, από εκεί που ήρθαν...
Η ομιλία
Στην ομιλία του ο Γιώργος Φαρμάκης αναφέρθηκε στην απώλεια ψυχραιμίας κάποιου άλλου υποψηφίου που έχει τάξει πάνω από 260 θέσεις στον δήμο και κάμποσες θέσεις στις δημοτικές επιχειρήσεις με το σκεπτικό ότι στη συνέχεια οι προσληφθέντες θα μετακομίσουν στον δήμο. «Κοροϊδεύουν τους πολίτες, παίζουν με τον πόνο και την αγωνία τους, εκμεταλλεύονται την ανάγκη του άλλου, εκμεταλλεύονται την ανεργία που επικρατεί και τάζουν διορισμούς για να υφαρπάξουν ψήφους», σημείωσε ο κ. Φαρμάκης.
Για το ίδιο θέμα ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για προεκλογικά ταξίματα χωρίς κανένα αντίκρισμα και ότι οι προσλήψεις δεν γίνονται πλέον όπως παλιά αφού υπάρχει πλήρης έλεγχος των διαδικασιών από το κράτος. «Εμείς δεν τάξαμε θέσεις σε κανέναν, η ανεργία δεν καταπολεμάται με υποσχέσεις αλλά με κίνητρα στις επιχειρήσεις, με κίνητρα για τη δημιουργία και νέων επιχειρήσεων. Ο δήμος πρέπει να έχει επιτελικό ρόλο, να προωθεί συντονισμένες δράσεις για το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας στον αγροτικό τομέα, κυρίως όμως στον τουρισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Κάποιοι θέλουν να καταλάβουν την εξουσία και μπροστά σ’ αυτό τον σκοπό τάζουν τα πάντα στους πάντες, προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους πολίτες για να πάρουν ψήφους. Οι πολίτες όμως είναι υποψιασμένοι, ξέρουν τι είναι εφικτό και τι ανέφικτο, ξέρουν τι είναι ψέμα και τι είναι αλήθεια».
Απέναντι στις ανεύθυνες, όπως τις χαρακτήρισε, υποσχέσεις συνυποψηφίου του ο Γιώργος Φαρμάκης αντιπαρέβαλε την αίσθηση ευθύνης που διακατέχει εκείνον και τον συνδυασμό του, λέγοντας: «Εμείς είμαστε υπεύθυνη δύναμη, είμαστε δύναμη ευθύνης, δεν τάζουμε, λέμε την αλήθεια, γι αυτό και θα κόψουμε πρώτοι το νήμα. Όλοι εμείς εκεί στον δήμο, αιρετοί και υπάλληλοι, εκείνο που κάναμε όλα τα χρόνια και που θα συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να βρισκόμαστε κοντά στον κόσμο, να βοηθάμε τους πολίτες στα προβλήματά τους και μάλιστα σε πολύ δύσκολες εποχές λόγω κρίσης. Και τα καταφέραμε και θα τα καταφέρουμε και στη συνέχεια».
Συνεχίζοντας έδωσε κι άλλες απαντήσεις σε κάποιες επικρίσεις υποψηφίων που ακούγονται: «Κάποιοι λένε ότι θα μας στείλουν στα σπίτια μας. Κάνουν λάθος. Εκείνοι θα πάνε σπίτια τους και μάλιστα έχουν να κάνουν μεγάλο ταξίδι για να πάνε στα σπίτια τους, πολλά χιλιόμετρα μακριά. Κάποιοι ονειρεύονται θώκους και λένε ότι θα ανατρέψουν τα κατεστημένα. Αλλά για ποια κατεστημένα μιλάνε; Εμείς είμαστε άνθρωποι της δουλειάς και της προσφοράς. Κατεστημένα είναι αυτοί που είναι από «τζάκια», εμείς είμαστε παιδιά δικά σας.
Κάποιοι λένε ότι τα ξέρουν όλα και ότι εμείς δεν ξέρουμε τίποτα. Νομίζουν ότι επειδή εκείνοι είναι εκείνοι από την Αθήνα ενώ εμείς είμαστε επαρχιώτες, ότι μπορούν να τα κάνουν καλύτερα από εμάς. Έτσι νομίζουν. Ο κόσμος όμως ξέρει να κρίνει και να συγκρίνει, ξέρει ποιοι ξέρουν και μπορούν και ποιοι είναι μόνο λόγια, ποιοι ήταν κοντά τους όλο αυτό το διάστημα και ποιοι ήταν απόντες, γι αυτό και με την ψήφο τους οι πολίτες θα μας αναδείξουν νικητές των εκλογών», υπογράμμισε.
Αυτά που έγιναν στον Ν.Παντελεήμονα
Ο Γιώργος Φαρμάκης στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η σημερινή διοίκηση του δήμου λόγω της συνένωσης των τριών πρώην δήμων, λόγω υπέρογκων χρεών που κληρονόμησε αλλά και λόγω οικονομικής κρίσης. Αναφέρθηκε όμως και στο γεγονός ότι παρ’ όλες τις τεράστιες δυσκολίες που υπήρχαν, έγιναν και κάμποσα έργα παντού. Θύμισε έτσι στους κατοίκους τα έργα που έγιναν στον Ν.Παντελεήμονα καθώς επίσης και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή εκείνα που προσπαθεί ο δήμος να κάνει.
Όπως ανέφερε, πέρα από τις παρεμβάσεις καθημερινότητας που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια, έγιναν και κάποια έργα καθώς και παρεμβάσεις: Ολοκληρώνεται σήμερα η γεώτρηση στη θέση «Κωσταράκι», επιτέλους, μετά από πιέσεις του δήμου, μπήκε στο τεχνικό πρόγραμμα της ΕΡΓΟΣΕ για να γίνει στάση προαστιακού, ολοκληρώνονται παρεμβάσεις φωτισμού στον Π.Παντελεήμονα ενώ συνεχίζονται και τα καλντερίμια, συνεχίζονται οι προσπάθειες για σχέδιο Παντελεήμονα με μικτή χρήση γης στην Παραλία κλπ.
Στο σημείο αυτό ο υποψήφιος δήμαρχος του Συνδυασμού Ευθύνης ζήτησε από τους κατοίκους να είναι κοντά στον δήμο και εξήγησε ότι τίποτε δεν μπορεί να κάνει κανείς μόνος του, οι προσπάθειες είναι συλλογικές, γι αυτό και δήμος και κάτοικοι πρέπει να συνεργάζονται για να επιτυγχάνουν. «Μαζί θα συνεχίσουμε να κουβεντιάζουμε και να αποφασίζουμε, μαζί θα εργαζόμαστε, μαζί και θα τα καταφέρουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.
Οι υποψήφιοι του Συνδυασμού Ευθύνης στον Ν.Παντελεήμονα
Τέλος, παρουσίασε και τους συνεργάτες του, υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που απαρτίζουν τον Συνδυασμό Ευθύνης. Πρόκειται είπε για εκλεκτό έμψυχο υλικό αφού «παντρέψαμε την εμπειρία με τη νιότη».
Οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι που κατάγονται από τον Ν.Παντελεήμονα είναι οι εξής: Γιώργος Δήμου, Δημήτρης Κακοσούλης, Λευτέρης Καπέτας, Φωτεινή Πανταζή-Σαμαρά.
Επίσης, παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Πόρων, Πλαταμώνα και Παντελεήμονα, οι οποίοι είναι οι εξής: Παντελής Αντωνόπουλος, Χρήστος Τζιουβάρας, Βασίλης Αγάκος, Βασίλης Βροχαρίδης, Νατάσσα Κωτούλα, Νίκος Σακογιάννης, Θεόδωρος Τζίκας.

SAM_4567.JPG