ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Οι “παπανδρεϊκοί” πάνε τον Βενιζέλο σε Συνέδριο διαδοχής

Οιδιπλές εκλογές του Μαϊου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φαίνεται ότι θα είναι οι τελευταίες του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Με τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων να δείχνουν ότι η Ελιά θα δυσκολευτεί να εκλέξει ευρωβουλευτή, την αμφισβήτηση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ να κοχλάζει, και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο σκληρής κριτικής για το “αυτογκόλ” στρατηγικής που έβαλε με το δίλημμα το οποίο έθεσε στους πολίτες για τις ευρωεκλογές, πληθαίνουν οι ζυμώσεις και...
οι παρασκηνιακές επαφές για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, στελέχη του “παπανδρεϊκού” στρατοπέδου σχεδιάζουν να ανοίξουν τη συζήτηση για τη διεξαγωγή εκτάκτου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την αναμέτρηση της 25ης Μαϊου, ένα Συνέδριο στο οποίο εκ των πραγμάτων θα τεθεί θέμα ηγεσίας, και απολογισμού των ευθυνών του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το μεγάλο, βασικό ερώτημα που παραμένει μέχρι στιγμής αναπάντητο, είναι αν η κίνηση αμφισβήτησης θα επιχειρηθεί ευθέως από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, ή η σκυτάλη της διαδοχής θα περάσει σε κάποιο άλλο στέλεχος, όπως τη Φώφη Γεννηματά και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Από ysterografa