ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ο AΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ


Καταλαβαίνω την εύνοια που επιδιώκουν κάποιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό του κύριου Μακρίδη να μέμφονται τον επικεφαλή τους. Τον χαρακτηρίζουν με κείμενα τους κάποιοι από αυτούς νέο, άφθαρτο, πραγματικά ανεξάρτητο. Ο μικροαστικός τους κόσμος στην πολιτική-κοινωνική  συμπεριφορά, σκέψη πάει χέρι-χέρι με την ματαιοδοξία, αλαζονεία, το ψέμα και την πλάνη.
Για αυτούς που δεν γνωρίζουν στον δήμο ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, πρέπει να γνωρίσουν τον <<ανεξάρτητο>>, <<ακομμάτιστο>> κύριο ΜΑΚΡΙΔΗ για να τελειώνουμε με τα ψέματα και τα παραμύθια.
Ο κύριος ΜΑΚΡΙΔΗΣ στην προηγούμενη τετραετία ήταν εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος  με τον συνδυασμό της Ν.Δ που επικεφαλής του στην κεντρική Μακεδονία ήταν ο κύριος ψωμιάδης. Ποτέ δεν παραιτήθηκε από αυτή την θέση μέσα στην τετραετία, ποτέ δεν διαφώνησε με της επιλογές της παράταξης του κύριοι ψωμιάδη,  που ήταν πλήρως εναρμονισμένες με την πολιτική και στρατηγική της Ν.Δ.
Ο κύριος ΜΑΚΡΙΔΗΣ διετέλεσε σειρά ετών πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, προβεβλημένο στέλεχος και δραστήριο της νεολαίας της Ν.Δ. στην πόλη της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
θυμόμαστε  της δημόσιες αντεγκλήσεις με ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο μεταξύ των στελεχών της ΟΝΝΕΔ στις ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2010. Όταν το ποσοστό της Ν.Δ είχε πέσει αρκετά και υπέστη μεγάλη ήττα από το ΠΑΣΟΚ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ με την γνωστή ρήση( λεφτά υπάρχουν). Βλέπουμε τοπικά  στελέχη της ΟΝΝΕΔ να λοιδορούν τον κύριο ΜΑΚΡΙΔΗ, που αντί να υπάρχει προβληματισμός για την εκλογική ήττα, αυτός χαίρονταν, σε ιδιότυπο γλεντάκι που είχε στηθεί  στο γραφείο του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κουκοδήμο, που ήταν ο ένας που είχε βγάλει η Ν.Δ. στο νομό ΠΙΕΡΙΑΣ και προφανώς υποστήριζε ο κύριος Μακρίδης.
Αλήθεια πότε έγινε <<ακομμάτιστος>>, <<ανεξάρτητός>> ο κύριος ΜΑΚΡΙΔΗΣ? Το κρατούσε μυστικό? Ποτέ δεν είδαμε να διαφωνεί δημόσια με κάτι με την Ν.Δ., ποτέ δεν είχε κάνει δημόσια δήλωση ότι φεύγει από την Ν.Δ. ,παρά μόνο μας είπε την ημέρα που ανακοίνωσε προσωπικά την υποψηφιότητα του, πριν 3 μήνες, είπε ότι δεν είναι μέλος άλλο της Ν.Δ και αυτοχαρακτηρίστηκε ακομμάτιστος, <<ανεξάρτητος>> υποψήφιος δήμαρχος ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Το δούλεμα του <<ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΥ>>, <<ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ>> δεν πρέπει να πιάσει τόπο. Κύριε ΜΑΚΡΙΔΗ η χώρα των λωτοφάγων δεν βρίσκεται εδώ. Είναι βέβαια συνήθεις τακτική τα αστικά κόμματα, αστοί πολιτικοί, στο όνομα των <<αυτοδιοικητικών>> κριτηρίων να παραπλανούν και να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο για να βάζουν από την πίσω πόρτα την κυρίαρχη πολιτική για τους δήμους και της περιφέρειες, όπως ορίζουν οι ντιρεκτίβες της Ε.Ε., η πολιτική του κεφαλαίου. Εκεί είναι η ταμπακιέρα που κανείς δεν μιλά πλην το ΚΚΕ και οι υποψήφιοι με την << ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ>>
Θέλουν δήμους και Περιφέρειες να είναι το μακρύ χέρι της κεντρικής κρατικής διοίκησης. Σε αυτό εξυπηρετεί  η δημιουργία <<καλλικρατικών>> δήμων, όπως και των  πρώην <<καποδιστριακών>> που όλοι οι συνδυασμοί από του Κυρίου Χιονίδη, Γιαννούλη, Μακρίδη, συμφωνούν πλην των επικεφαλών και υποψηφίων  της <<ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ>> που στηρίζει το ΚΚΕ ενιαία και στους 3 δήμους του νομού ΠΙΕΡΙΑΣ και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Θέλουν δήμους Α.Ε. να δουλεύουν με όρους μιας μεγάλης επιχείρησης, που θα πουλάει και θα αγοράζει υπηρεσίες σε λογική ανταποδοτικότητας. Το βάθεμα των ιδιωτικοποιήσεων που είναι στρατηγικής σημασίας ζήτημα για το κεφάλαιο και τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου θα διευκολυνθούν μέσα από τους δήμους και της Περιφέρειες σε ρόλο μάνατζερ. Και εδώ πάλι θα τους δεις όλους μαζί πλην των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ, την <<ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ>>. Η ενίσχυση της δημοτικής φορολογίας είναι κάτι που θα το έχουμε μπροστά μας. Αφού από την μια δίνουν νέες αρμοδιότητες στους δήμους ,Περιφέρειες, για να αποσυμφορρηθεί το αστικό κράτος και από την άλλη δεν δίνουν φράγκο για κονδύλια, για την ποιοτική και δωρεάν λειτουργιά αυτών των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα, η να χαρατσώσουν και άλλο τον λαό η να περάσουν στο ξεπούλημα υπηρεσιών-αρμοδιοτήτων στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Για αυτά τα ζητήματα που είναι θεμελιώδεις κανείς δεν τολμά να μιλήσει πλην των υποψήφιων του ΚΚΕ, με την <<ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ>>. Είναι ζητήματα που όλα τα κόμματα έχουν πάρει θέση δημόσια γιατί αποτελούν στρατηγικής σημασίας για την  προώθηση και εφαρμογή της πολιτικής του κεφαλαίου μέσα από τους δήμους και της Περιφέρειες.
Από αυτό το πλαίσιο, καθορίζεται η πολιτική του κάθε συνδυασμού και το κατά πόσο κάποιος είναι <<ανεξάρτητος>>. Αυτό το πλαίσιο το αντιδραστικό, το αντιλαϊκό στηρίζουν όλοι οι συνδυασμοί με διάφορες παραλλαγές πλην των υποψηφίων του ΚΚΕ με την <<ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ>>. Που το αναδεικνύει στον κόσμο στην λογική της αντίστασης, ανυπακοής, απειθαρχίας.
Το παραμύθι με τους <<ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ>> συνδυασμούς πρέπει να σταματήσει. Κανένας δεν είναι ανεξάρτητος. Και όποιος το επικαλείται, όπως ο συνδυασμός του κύριου ΜΑΚΡΙΔΗ γίνεται καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους, παραπλανεί και λέει ψέματα. Η θα είσαι εξαρτημένος από τα επιχειρηματικά συμφέροντα από της δυνάμεις του κεφαλαίου η θα είσαι εξαρτημένος από τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα και με τα δυο δεν μπορείς να είσαι και όποιος το λέει, λέει ψέματα, άγραν των ψήφων. Και δεν είναι τυχαίο ότι διάφοροι μεγάλοι επιχειρηματίες του τόπου μας φιγουράρουν σε διάφορα ψηφοδέλτια του παλιού και νέου δικομματισμού, όπως και νέοι επιχειρηματίες σε ηλικία, που σκορπούν προκλητικά και πολλά λεφτά για την εκλογή τους σαν δημοτικοί σύμβουλοι.
Ναι κύριε Ηλιάδη υποψήφιε δημοτικέ σύμβουλε με τον συνδυασμό του κυρίου ΜΑΚΡΙΔΗ, το ΚΚΕ δεν κρύβεται, παίζει με καθαρά χαρτιά και με όρους πολιτικής αντιπαράθεσης και επιχειρημάτων και πρώτα πρώτα  μέσα στο λαό μέσα στο κίνημα. Το ΚΚΕ έχει θέσεις επεξεργασμένες για  όλα τα ζητήματα, της γνωστοποιεί στο λαό, γιατί είναι θέσεις μάχης, αγώνα ,διεκδικήσεις του ίδιου του λάου, γιατί το ΚΚΕ θέλει τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων και παράλληλα να οργανώσει την γραμμή της λαϊκής αντεπίθεσης, για την ανατροπή, για να ανοίξει ο δρόμος της εργατικής-λαϊκής εξουσίας.
Το ΚΚΕ δεν συμψηφίζεται με κανένα από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, όπως αυθαίρετα πήγατε να κάνετε κύριε Ηλιάδη. Μπορείτε να το κρίνεται για της θέσεις του, να διαφωνείται μαζί του, αλλά όχι να συμψηφίζεται ανόμια πράγματα για στενές πολιτικές σκοπιμότητες και ψηφοθηρικά  παιχνίδια. Μην το ξανακάνετε κύριε Ηλιάδη δεν θα σας πιστέψει κανείς, αλλιώς ο προσδιορισμός του συκοφάντη θα σας συνοδεύει πάντα.
Σαββίδης Παναγιώτης
Μέλος του ΚΚΕ της Κ.Ο Πιερίας