ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Συγκυβέρνηση: Ξαναθυμήθηκε προεκλογικά το αφορολόγητο πετρέλαιο, κοροϊδεύοντας τους αγρότες



Δήλωση του Ρίζου Μαρούδα, υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, μέλους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους αγρότες.

       «Είπε ο κ. Σαμαράς ότι, από του χρόνου, θα λειτουργήσει η κάρτα πετρελαίου. Σιγά το νέο. Μας το είχε ξαναπεί πριν τις βουλευτικές εκλογές και το "ξέχασε" μετά. Όπως ξεχάστηκε και η υπόσχεση για "φτηνό νυχτερινό αγροτικό ρεύμα". Και σιγά το μέτρο. Γενική και αόριστη είναι η πρωθυπουργική εξαγγελία.
        Δεν είπε ότι το αγροτικό πετρέλαιο θα είναι τράνζιτ, όπως ισχύει για τους εφοπλιστές και όπως ζητάνε οι αγρότες και δεν ξεκαθάρισε πόση ποσότητα πετρελαίου θα δικαιούται να παίρνει, μέσω της κάρτας, ο κάθε παραγωγός. Να θυμίσω ότι υπήρχε αγροτικό πετρέλαιο και καταργήθηκε από την κυβέρνηση - το πρόσχημα ήταν ότι έτσι θα χτυπηθεί το λαθρεμπόριο και είδαμε πόσο χτυπήθηκε - με αποτέλεσμα οι αγρότες να πληρώνουν το πετρέλαιο κατά 40% - 50% ακριβότερο.
        Ο αγρότης βλέπει ότι το εισόδημά του έχει συρρικνωθεί, τα χαράτσια πέφτουν στο κεφάλι του βροχή και να ζήσει σαν άνθρωπος δεν μπορεί. Κι αν δεν ήρθαν ακόμα τα χαρτιά της εφορίας - τα καθυστερούν, επίτηδες, για να περάσουν οι εκλογές - ξέρει ότι θα πληρώσει βαρύ φόρο, για πρώτη φορά από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός του. Κι αν τα ΜΜΕ το κρύβουν, έμαθε ότι η κυβέρνηση, με νόμο, γίνεται "συνιδιοκτήτης" στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, για να "βάζει χέρι" όποτε θέλει στις επιδοτήσεις του και τις άλλες ενισχύσεις.
       Στις εκλογές οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουν την ευκαιρία να τιμωρήσουν με την ψήφο τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που εφαρμόζουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, καθώς και τους υποψηφίους τους για την Τοπική Διοίκηση. Αλλά και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που, επιχειρώντας κι αυτός να ξεγελάσει τον αγροτικό κόσμο, υπόσχεται να αλλάξει προς το καλύτερο την ΚΑΠ της ΕΕ, όταν αυτό ούτε μπορεί, ούτε πρόκειται να γίνει. Για να το πετύχουν αυτό οι αγρότες ένας τρόπος υπάρχει: Ψήφο στο ΚΚΕ παντού, για την Ευρωβουλή, για τις Περιφέρειες για τους Δήμους».