ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Συνομωσία Μέρκελ – Μπαρόζο- Σαμαρά – Βενιζέλου

Συνομωσία Μέρκελ – Μπαρόζο- Σαμαρά – Βενιζέλου

Ξέφραγο αμπέλι η χώρα. Οι Γερμανοί ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και διορίζουν πρωθυπουργούς όπως στην Κατοχή

ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ για το πολιτικό προσωπικό της χώρας συνιστούν οι αποκαλύψεις της μεγάλης αγγλικής εφημερίδας των Financial Times, σύμφωνα με τις οποίες η απομάκρυνση του μοιραίου Γ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, ήταν αποτέλεσμα συνωμοσίας που οργανώθηκε από την Μέρκελ και τον Μπαρόζο με εκτελεστικά όργανα τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά.
Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, η εγκυρότερη οικονομική εφημερίδα του κόσμου, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι Γερμανοί ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις στην Ελλάδα, επιλέγοντας οι ίδιοι τόσο τους πρωθυπουργούς όσο και την πολιτική που θα ακολουθήσουν! Σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα, οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, είναι υποχείρια της τρόικας και δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους πρωθυπουργούς που διόριζαν οι ναζί στη διάρκεια της Κατοχής.
Τα ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτελούν κόλαφο για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, οι οποίοι δέχτηκαν για λόγους ιδιοτέλειας να συμμετέχουν σε μια συνωμοσία σε βάρος του εκλεγμένου Πρωθυπουργού της χώρας, άσχετα αν ο Γ. Παπανδρέου με τις βλακώδεις πρωτοβουλίες που είχε πάρει, οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ και το λαό μας στη φτώχεια και τη δυστυχία. Όταν ο τότε Πρωθυπουργός συνειδητοποίησε τα δεινά που περιμένουν το λαό και τη χώρα και επιχείρησε να απεμπλακεί από τους ξένους τοκογλύφους προτείνοντας δημοψήφισμα, η Μέρκελ και ο Μπαρόζο έδωσαν εντολή στον Σαμαρά και Βενιζέλο για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, με αντάλλαγμα να γίνουν οι ίδιοι κυβέρνηση και όπως αποδείχτηκε, να υπηρετήσουν τυφλά τους Γερμανούς, την τρόικα και τους δανειστές.
Εάν αληθεύουν οι αποκαλύψεις της μεγάλης αγγλικής εφημερίδας, αυτό αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας και οι υπεύθυνοι θα κληθούν σύντομα να λογοδοτήσουν. Είναι βέβαιον, ότι θα αναζητηθούν ευθύνες, και όσοι συμμετείχαν στο βρώμικο κόλπο θα πρέπει να δώσουν λόγο στο λαό και τη Δικαιοσύνη. Ήδη από χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε κατάσταση απομόνωσης από βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μέχρι τώρα τον υποστήριζαν.
Τον αντιμετωπίζουν πλέον ως συνωμότη και όπως τόνισε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – τώρα εξηγούνται οι στενές σχέσεις που είχε διαμορφώσει με τον Αντώνη Σαμαρά. Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι τώρα εκλιπαρεί τους Γερμανούς για μια θέση στις Βρυξέλλες, γιατί από το βράδυ των εκλογών δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί πλέον στην Ελλάδα. Την οργή της βάσης και των στελεχών της ΝΔ αναμένεται να αντιμετωπίσει και ο Αντώνης Σαμαράς. Όλοι αυτοί που τον στηρίζουν γιατί ήταν ενάντια στα μνημόνια και είχε μια εθνική ρητορική, μετά τις αποκαλύψεις, κατάλαβαν τις σκοπιμότητες της ξαφνικής στροφής και τον εναγκαλισμό του με την Μέρκελ κα τον Βενιζέλο.
Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε στο επίμαχο δημοσίευμα με δήλωση του γραφείου Τύπου με την οποία επιχειρεί να υποβαθμίζει το θέμα.
«Ό,τι κάναμε ήταν για να ξεφύγει η χώρα από την κρίση», επισημαίνει η ανακοίνωση χωρίς να αναφέρει το παραμικρό για την ταμπακιέρα. Αντίθετα ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνει ότι τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν άλλοι εννοώντας προφανώς τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά.