ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ «ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗΣ» ΣΤΗ ΣΚΟΤΙΝΑ ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΧΑΛΑΡΗ Ή ΧΑΜΕΝΗ. Η ΨΗΦΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.


 

Τρία μηνύματα έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης στην ανοιχτή πολυπληθή συγκέντρωση του Συνδυασμού Ευθύνης που έγινε στη Σκοτίνα: «Καμιά ψήφος χαλαρή, καμιά ψήφος χαμένη, ψήφο σ’ αυτούς που απέδειξαν ότι μπορούν», «Πρωτιά και στις τρεις δημοτικές ενότητες Ανατολικού Ολύμπου, Δίου και Λιτοχώρου», αλλά και «Είμαστε συμμαχία πολιτών, όχι παραγόντων».
Για το μήνυμα της ψήφου ο κ. Φαρμάκης είπε ότι «η προτίμησή σας και η ψήφος σας στον Συνδυασμό Ευθύνης θα μας δώσει τη νίκη και τη δύναμη για να πάει ο τόπος ακόμη πιο μπροστά». Όσον αφορά στο μήνυμα για νίκη και στις 3 δημοτικές ενότητες, ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε ότι «οδεύουμε προς τη νίκη και αυτό το γνωρίζουν και κάποιοι άλλοι, γι αυτό ίσως άρχισαν να χάνουν την ψυχραιμία τους», είπε με νόημα.
Και πρόσθεσε: «Πάνω στον πανικό τους επίσης άρχισαν να τάζουν θέσεις σε δημότες, υπόσχονται με παλαιοκομματικό τρόπο διορισμούς για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών, τους παραμυθιάζουν ότι θα τους βάλουν στον δήμο από τα παράθυρα και τις καμινάδες, κοροϊδεύουν όμως αυτόν τον κόσμο αφού αυτά μπορούσαν να γίνουν κάποτε, οχι όμως σημερα. 
Αναφορικά δε με το μήνυμα περί «συμμαχίας πολιτών και όχι παραγόντων», ο Γιώργος Φαρμάκης εξήγησε ότι ο Συνδυασμός Ευθύνης ξεκίνησε έτσι από την αρχή, έτσι συνεχίζει και έτσι θα φτάσει στη νίκη. «Δεν αλλάζαμε κάθε εβδομάδα αρχηγούς, δεν αλλάζαμε κάθε λίγο και λιγάκι συνθήματα, τίτλους συνδυασμών και σύμβολα. Αυτοί που ήμασταν συνεχίζουμε να είμαστε, γι αυτό και ο κόσμος εκτιμά αυτό που είμαστε, εκτιμά τη σταθερότητα στις απόψεις μας και στις θέσεις μας και γι αυτό μας δείχνει εμπιστοσύνη. Έτσι θα φτάσουμε στις εκλογές και στη νίκη», υπογράμμισε.
Η ομιλία
Στην ομιλία του ο Γιώργος Φαρμάκης αναφέρθηκε και σε επιθέσεις που δέχεται ο Συνδυασμός Ευθύνης από ανθρώπους που φέρουν μεγάλες ευθύνες για το κατάντημα του τόπου, έρχονται όμως σήμερα και λένε ξανά ότι θα σώσουν τον τόπο! Ωστόσο, όπως είπε, ο ίδιος έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του κόσμου, όπως και ο κόσμος δεν έχασε το αισθητήριό του και ξέρει να εμπιστεύεται αυτούς που ξέρουν και μπορούν να διοικήσουν αυτόν τον τόπο. «Κι εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε», είπε καταχειροκροτούμενος.
«Κάποιοι (άλλοι υποψήφιοι) βέβαια αρκούνται μόνο στο να κάνουν ευχολόγια και να ασκούν κριτική στο πρόγραμμά μας», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. «Δεν αρκεί όμως να κάνεις κριτική στο πρόγραμμα του Συνδυασμού Ευθύνης, πρέπει να καταθέσεις και το δικό σου πρόγραμμα, να καταθέσεις τη δικιά σου πρόταση που δεν την είδαμε πουθενά, ούτε πρόκειται να τη δούμε», υποστήριξε.
Ως προς τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο δήμος Δίου-Ολύμπου στα πρώτα του βήματα αλλά και στις δυσκολίες που, λόγω υπέρογκων χρεών, αντιμετώπισε η δημοτική αρχή να κάνει έργα, υπενθύμισε ότι το 2011 ο δήμος ήταν ο 9ος πιο υπερχρεωμένος δήμος της χώρας ενώ σήμερα, μετά από σκληρή δουλειά και θυσίες έγινε ένα γενικό νοικοκύρεμα, γι αυτό και ο Δ.Δίου-Ολύμπου δεν βρίσκεται πλέον σε καμιά λίστα υπερχρεωμένων δήμων. «Εάν αυτό δεν είναι επίτευγμα, εάν αυτό δεν αποδεικνύει ότι κάναμε σοβαρή δουλειά τον δήμο, τι άλλο θα μπορούσε να είναι!», είπε με δυνατή φωνή, εισπράττοντας το χειροκρότημα του κόσμου.
Συνεχίζοντας, παραδέχθηκε ότι υπήρχαν και υπάρχουν προβλήματα, «τα παλέψαμε όμως, τα παλεύουμε καθημερινά, ήμασταν και είμαστε κοντά στα προβλήματα. Ήμασταν πάντοτε εδώ, δεν κάναμε ταξιδάκια εδώ κι εκεί… Δεν ήμασταν μακριά από τον δήμο, ήμασταν εδώ πάντοτε, δεν λείψαμε καμιά μέρα από τον δήμο, δεν πήγαμε διακοπές ούτε για μια μέρα.
Εξάλλου, ζώντας σε έναν τόσο όμορφο δήμο δεν χρειάζεται κανείς να φύγει μακριά  αφού ζούμε μέσα στη φύση, ούτε χρειάζεται κανείς να φύγει μακριά για να κάνει ένα μπάνιο αφού εδώ μπροστά στα πόδια μας υπάρχουν τόσες πολλές και εξαιρετικές ακτές», σημείωσε.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι τώρα που νοικοκυρεύτηκε ο δήμος, δημιουργούνται προϋποθέσεις για ένα καινούργιο ξεκίνημα, δημιουργείται μια νέα ελπίδα αφού τα πράγματα καλυτέρεψαν, «υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις τώρα και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε: «Το νέο ΕΣΠΑ είναι μπροστά μας, γνωρίζουμε από προγράμματα, μπορούμε να «τρέξουμε» προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, δεν είμαστε άσχετοι από διοίκηση και αυτοδιοίκηση, είμαστε έμπειροι, δεν είμαστε όμως φθαρμένοι, γι αυτό και κάναμε έργο, ακόμη και εν μέσω κρίσης, γι αυτό και μπορούμε τη νέα περίοδο να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερο έργο», δήλωσε.
Ο Γιώργος Φαρμάκης ξεκαθάρισε πάντως ότι «ο δήμος δεν μπορεί να αποτελεί εναλλακτική λύση καριέρας για εκείνους που απέτυχαν να εκλεγούν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο δήμος είναι η ανάγκη. Κι εμείς είμαστε τέκνα της ανάγκης, που λέει ο Γιάννης Ρίτσος. Ο δήμος είναι για προσφορά, όχι για επαγγελματική αποκατάσταση», είπε καταχειροκροτούμενος.
Δεν παρέλειψε επίσης να μιλήσει και για κάποια φαινόμενα τοπικισμών, φαινόμενα που δεν έχουν να κάνουν με την αγάπη της ιδιαίτερης πατρίδας καθενός, αγάπη που πρέπει να υπάρχει αλλά που αυτή η προτίμηση δεν μπορεί να στέκεται εμπόδιο στη συνύπαρξη μεταξύ των χωριών. «Μακριά από τοπικισμούς. Για εμάς δεν υπάρχει ένα χωριό ή κάποια χωριά, για εμάς υπάρχουν όλα τα χωριά, για εμάς το χωριό έχει ένα όνομα και λέγεται δήμος Δίου-Ολύμπου», υπογράμμισε, εισπράττοντας άλλο ένα χειροκρότημα.
Αυτά που έγιναν στη Σκοτίνα
Επιπλέον, θύμισε στους κατοίκους τα έργα που έγιναν στη Σκοτίνα καθώς επίσης και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή εκείνα που προσπαθεί ο δήμος να κάνει.
Απαριθμώντας έργα και δράσεις ανέφερε τα εξής: Έγινε το γήπεδο και οι νέοι αθλούνται , τοποθετήθηκαν ταχυδρομικές θυρίδες, ιδρύθηκε ταχυδρομικό παράρτημα, ενισχύθηκε το αρδευτικό σύστημα στη θέση «Γιαταγάνα» με 400 περίπου μέτρα αγωγού, έγιναν ακόμη 1.000 μέτρα για την εξυπηρέτηση ύδρευσης στα κάστανο τεμάχια, έγινε ασφαλτόστρωση τμήματος 2 χλμ στη θέση «Παναγιά», γίνεται συνεχής προσπάθεια για αγροτική οδοποιία και δασικούς δρόμους, βρίσκεται σε εξέλιξη η υπόθεση της αλλαγής πλακιδίων από αμίαντο στο σχολείο της Σκοτίνας και ο εκσυχρονισμός του,  μετά από προσπάθειες που έκανε ο δήμος (εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 50.000 ευρώ και σύντομα θα δημοπρατηθεί το έργο).
Επιπλέον, υπάρχει στο τεχνικό πρόγραμμα πρόβλεψη για κυκλικούς κόμβους στον δρόμο της παραλίας, συνεχίζεται η προσπάθεια για αστική συγκοινωνία που θα συνδέει τα χωριά του δήμου, έγιναν προσπάθειες και εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα της ΕΡΓΟΣΕ θέμα στάσης προαστιακού «και πάλι θα πιέσουμε για να υλοποιηθεί αυτή η πρόταση», αποπεράτωση πεζοδρομίων στην παραλία, έγινε η ανάρτηση του πολεοδομικού σχεδίου και προωθείται η 2η φάση του προγράμματος, κ.ά.
Οι υποψήφιοι του Συνδυασμού Ευθύνης στη Σκοτίνα
Τέλος, παρουσίασε τους υποψηφίους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους που κατάγονται από τη Σκοτίνα και είναι οι εξής: Γιώργος Μητσιάνης, Ουρανία Καλαμάρα-Παραμύθα, Κώστας Στράνταρης και Παρασκευή Πεσίνη-Δάμπλια (υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι). Νίκος Γεργωλάς, Γιώργος Πληξίδας και Άννα Χασιώτη-Στύλου (υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι).