ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ



Εκατοντάδες μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Ολυμπιακό άθλημα της κωπηλασίας τις προηγούμενες εβδομάδες, στα πλαίσια μιας σειράς επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης σε συνεργασία με την Κωπηλατική Ομοσπονδία και τη Γ.Γ.Αθλητισμού, κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης των Διευθυντών σχολικών μονάδων της περιοχής μας, με σκοπό την διάδοση της κωπηλασίας και την προτροπή των νεαρών μαθητών να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.
Οι μαθητές  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά της κωπηλασίας μέσω εποπτικού υλικού, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ειδικά κωπηλατικά εργόμετρα, αλλά και να ακούσουν από τους υπεύθυνους γυμναστές τα θετικά της άθλησης και ειδικά μέσα στο φυσικό περιβάλλον.
Άκουσαν επίσης τα παιδιά στοιχεία για την ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης και τις επιτυχίες που έχει φέρει η κωπηλασία στην Πιερία με πιο πρόσφατες τα Χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Πανευρωπαϊκό και τους Μεσογειακούς Αγώνες  πέρυσι και έμαθαν ότι το άθλημα της κωπηλασίας, παρότι δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην πατρίδα μας, φέρνει πολύ μεγάλες διεθνείς επιτυχίες (Ολυμπιακά και Παγκόσμια μετάλλια).
Πιο συγκεκριμένα οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής και παλιοί πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Τουλιοπούλου Αναστασία (έφορος Δ.Σχέσεων Ν.Ο.ΚΑΤ.), Μπικογιάννης Γιώργος (Τεχν.Σύμβουλος κωπηλασίας ) και Φυτοπούλου Κατερίνα (Προπονήτρια κωπηλασίας) επισκέφτηκαν τα Γυμνάσια 1ο, 2ο ,4ο ,5ο ,7ο και Περίστασης, με την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία των Διευθυντών κων Αλεκάκη Π.(1ο Γυμν), Στεφανίδου Ε.(2ο Γυμν), Πιτσιάβα-Διαμαντίδου Α.(4ο Γυμν), Μπιτόπουλου Β.(5ο Γυμν), Τσιούπρου Π.(7ο Γυμν) και Παυλίδη Χ.(Γυμν. Περίστασης) τους οποίους και ευχαριστούν θερμά, καθώς και τους καθηγητές Φ.Α. Κιάλα Μ., Βαρμάζη Γ., Κατσαβούνη Σ., Δελβερούδη Κ., Σιδηρόπουλο Π., Σταυρίδου Α. και Φλουρή Β.
 Το τμήμα κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης δέχεται νέους αθλητές ηλικίας 12-15 ετών που θέλουν να ασχοληθούν με την κωπηλασία κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 15:30 στις εγκαταστάσεις του στην Παραλία.
Η έφορος δημ. Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Τουλιοπούλου Αναστασία