ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ «ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗΣ» ΣΤΟ ΔΙΟΝ



Εμείς δεν είμαστε συμμαχία κάποιων επικεφαλής. Ειμαστε συμμαχία ανθρώπων που μας ενώνει η πρόοδος του Δήμου


Ο ενθουσιασμός και τα συνεχή χειροκροτήματα του κόσμου ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν και αυτή τη φορά σε μια ακόμη πολυπληθή συγκέντρωση του «Συνδυασμού Ευθύνης» την Τετάρτη 7/5 στο Δίον όπου μίλησε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης.
Ο κ. Φαρμάκης μιλώντας σε απλή γλώσσα στους κατοίκους του Δίου αναφέρθηκε στα προβλήματα που παρέλαβε ο νέος Δήμος Δίου-Ολύμπου και που πάρα πολλά απ’ αυτά λύθηκαν τα τελευταία 3,5 χρόνια, μίλησε για το νοικοκύρεμα που έγινε και για τα έργα που πραγματοποιήθηκαν, έκανε λόγο για τις νέες προοπτικές που υπάρχουν την ερχόμενη πενταετία στην περιοχή και κάλεσε τους κατοίκους του Δίου να υπερψηφίσουν τον συνδυασμό του για να έρθουν καλύτερες μέρες στον τόπο.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γιώργος Φαρμάκης μιλώντας για το ξεκίνημα του νέου Δήμου είπε ότι αρχικά είχε τεράστια προβλήματα και πολύ μεγάλα χρέη. «Σήμερα όμως τα χρέη φύγανε, σήμερα πατάμε γερά, σήμερα αντιμετωπίζουμε το μέλλον αυτού του Δήμου με περισσότερη αισιοδοξία, παρόλο που οι εποχές είναι δύσκολες. Αυτός ο Δήμος σήμερα πάει μπροστά». Πρόσθεσε δε ότι ανοίγει το νέο ΕΣΠΑ και υπάρχουν πλέον πολύ καλές προοπτικές για τον Δήμο, για να γίνουν έργα υποδομής, για να γίνει ανάπτυξη, για να δημιουργηθούν συνθήκες που θα εξασφαλίζουν και δουλειές.
Αναφερόμενος στην προσωπική του διαδρομή είπε ότι είναι γόνος αγροτικής οικογένειας. «Μεγάλωσα μέσα στα χωράφια και ίσως σας νιώθω καλύτερα. Νιώθω τον μόχθο, την αγωνία των ανθρώπων που παλεύουν με τη γη, των ανθρώπων που είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ στα κοπάδια τους. Να ξέρετε ότι οι άνθρωποι που έχουν ζυμωθεί μαζί σας νιώθουν καλύτερα τις αγωνίες και τα προβλήματά σας. Γι αυτό και δεσμεύομαι ότι θα είμαστε πάντοτε κοντά σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ξεκαθάρισε ότι τρανές κουβέντες και λόγια παχιά δεν θα ακουστούν από τον ίδιο και τον συνδυασμό του. «Από εμάς όμως μην περιμένετε να σας τάξουμε παλάτια εκεί που δεν υπάρχουν, μην περιμένετε να σας τάξουμε γεφύρια εκεί που δεν υπάρχουν ποτάμια, εμείς λέμε ότι θα είμαστε μαζί σας στην καθημερινότητα, στα προβλήματα, στις λύπες και στις χαρές, κοντά σας για την προοπτική κάθε χωριού αλλά και συνολικότερα του Δήμου μας».
Μιλώντας για τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους διαβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι που τον πλαισιώνουν, είναι εκείνοι που επέλεξε για να οδηγηθεί ο Δήμος σε ακόμη καλύτερες μέρες. «Πιστεύω ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα. Θα είναι στο πλευρό μου, θα είμαστε στο πλευρό σας. Είμαστε μια συμμαχία, όχι συμμαχία επικεφαλής, αλλά μια πραγματική συμμαχία ανθρώπων, ίσως με διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις καθένας, όμως σ’ αυτή τη φάση βάλαμε τις κομματικές σημαίες στα ντουλάπια και σηκώνουμε μόνο μια σημαία, τη σημαία του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Αυτό μας ενώνει! Φτιάχνουμε μια Εθνική Ελλάδος για τον Δήμο μας!», σημείωσε ο κ. Φαρμάκης, καταχειροκροτούμενος.
Στη συνέχεια έκανε αναφορά σε δράσεις που έγιναν ή που γίνονται σήμερα στην περιοχή του Δίου, όπως π.χ. η γεώτρηση Β3 για την οποία είπε ότι «είναι έτοιμη και περιμένουμε να ηλεκτροδοτηθεί» ενώ μιλώντας για εργασίες που θα γίνουν στο γήπεδο, είπε ότι ο Δήμος εκεί προχωρά σε έργα που θα εξωραΐσουν τον χώρο. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη και η μελέτη για δημιουργία ταμιευτήρα νερού. Στο σημείο αυτό ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος κάνει έργα παντού, χωρίς τοπικισμούς, χωρίς διακρίσεις και με στόχο τη συνολική ανάπτυξη.
Επιπλέον, στο πλαίσιο ουσιαστικού νοικοκυρέματος και συνεχούς ανασύνταξης του Δήμου ανακοίνωσε ότι δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις ανοιχτής προστασίας ηλικιωμένων με το άνοιγμα ξανά των ΚΑΠΗ τα οποία όμως θα λειτουργούν υπό νέους όρους και σε υγιείς βάσεις. Ακόμη, σημείωσε ότι ο δήμος βρίσκεται κοντά στους μικροεπαγγελματίες των χωριών, επειδή υπάρχουν κίνδυνοι να κλείσουν μαγαζάκια που υποχρεωτικά πλέον μπαίνουν όλα στο ΤΕΒΕ.
Ο κ. Φαρμάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ιστορικό Δίον, την ιερή γη των Μακεδόνων, επισημαίνοντας ότι όποτε πατά τα χώματα του αρχαιολογικού χώρου νιώθει πολύ διαφορετικά: «Νιώθω μια φλόγα και θέλω αυτή τη φλόγα να τη μεταλαμπαδεύσουμε σε όλους, θέλω αυτή η φλόγα να καίει στην καρδιά όλων μας», υπογράμμισε.
Στο κλείσιμο της ομιλίας του διαβεβαίωσε, για πολλοστή φορά, τους κατοίκους του Δίου ότι θα είναι πάντοτε κοντά τους: «Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν ήμουν ποτέ, δεν κατεβαίνω για δήμαρχος επειδή απέτυχα για βουλευτής», είπε με νόημα. «Ό,τι και να συμβεί εγώ θα είμαι δίπλα σας, στις χαρές και στις λύπες, στις δύσκολες και στις εύκολες στιγμές, γιατί το αξίζετε, το αξίζει αυτός ο τόπος», δήλωσε καταχειροκροτούμενος.
Τέλος, παρουσίασε στους κατοίκους τούς υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που κατάγονται από το Δίον και είναι οι εξής: Κυριάκος Αγαθαγγελίδης, Μιχάλης Κρεμέτης και Χαράλαμπος Τσακνής (υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι). Ελένη Ζησιάδου, Ιωάννης Καραΐσκος, Ιωάννης Σιαμάτρας και Κωνσταντίνος Τσακνάκης (υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι).