ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Η ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ 1Ο 2Ο 4Ο ΚΑΙ 6Ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤ.




Με επισκέψεις λίγο πριν τη λήξη του σχολικού έτους, στα 1ο,2ο,4ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία Κατερίνης ολοκληρώθηκε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το πρόγραμμα επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης σε συνεργασία με την Κωπηλατική Ομοσπονδία και τη Γ.Γ.Αθλητισμού, κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης των Διευθυντών σχολικών μονάδων της περιοχής μας, με σκοπό την διάδοση της κωπηλασίας και την προτροπή των νεαρών μαθητών να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.
Πιο συγκεκριμένα οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής και παλιοί πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Τουλιοπούλου Αναστασία (έφορος Δ.Σχέσεων Ν.Ο.ΚΑΤ.), Καρυώτης Κώστας (Β΄Αντιπρόεδρος Ν.Ο.ΚΑΤ.), Μπικογιάννης Γιώργος (Τεχν.Σύμβουλος κωπηλασίας ) και Φυτοπούλου Κατερίνα (Προπονήτρια κωπηλασίας) επισκέφτηκαν τα Δημοτικά Σχολεία, όπου έκαναν μια πλήρη παρουσίαση της κωπηλασίας, με την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία των Διευθυντών κων Τσακιρίδη Β. (1ο ΔημοτικόΣχ.), Ναχόπουλου Ν.. (2ο ΔημοτικόΣχ.), Καραμούζα Δ. (4ο Δημοτικό.Σχ.)και Οργανόπουλου Ι. (6ο Δημοτικό Σχ.) τους οποίους και ευχαριστούν θερμά, καθώς και τους εκπαιδευτικούς Παπαδόπουλο Μ. Αναστασιάδου Β.,Κατέρη Σ.,Μπάμπο Μ., Κανονίδου Ξ., Μπαμαπαλή Ε. και  Αναγνωστοπούλου Χ.
Με την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος που φέτος περιελάμβανε παρουσιάσεις σε 6 Γυμνάσια και 9 Δημοτικά σχολεία, εκατοντάδες μαθητές του Δήμου Κατερίνης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά της κωπηλασίας μέσω εποπτικού υλικού, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ειδικά κωπηλατικά εργόμετρα, να διαπιστώσουν ότι η κωπηλασία είναι ένα άθλημα που γυμνάζει όλο το σώμα,  αλλά και να ακούσουν από τους υπεύθυνους γυμναστές τα θετικά της άθλησης και ειδικά μέσα στο φυσικό περιβάλλον.
Έμαθαν επίσης τα παιδιά στοιχεία για την ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης και τις μεγάλες διεθνείς επιτυχίες που έχει φέρει η κωπηλασία στην Πιερία με πιο πρόσφατες τα Χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Πανευρωπαϊκό και τους Μεσογειακούς Αγώνες  πέρυσι, καθώς και ότι  ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης κατατάσσεται στην κωπηλασία ανάμεσα στα κορυφαία σωματεία Πανελληνίως.

Το τμήμα κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης δέχεται νέους αθλητές ηλικίας 12-15 ετών που θέλουν να ασχοληθούν με την κωπηλασία από τη Δευτέρα 23 Ιουνίου και κάθε  Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 09:00 στις εγκαταστάσεις του στην Παραλία.
Η έφορος Δημ. Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Τουλιοπούλου Αναστασία