ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Με αυξήσεις ως και 11% η ΔΕΗ βάζει φωτιά στα εξοχικά

Με αυξήσεις ως και 11% η ΔΕΗ βάζει φωτιά στα εξοχικάΆσχημα τα μαντάτα για 1,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες εξοχικών ή σπιτιών στο χωριό καθώς έρχονται οι αυξήσεις του ρεύματος με όλα να δείχνουν ότι η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα φτάσει το 11%.Ουσιαστικά η σημερινή κατηγορία με τις 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο καταργείται και έτσι μπαίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια για τα εξοχικά, τα σπίτια στο χωριό και τα σπίτια με χαμηλή κατανάλωση.
Οι φτωχοί άνθρωποι που δεν καταναλώνουν πολλοί θα μπορέσουν να σωθούν μόνο χάρη στο κοινωνικό τιμολόγιο το οποίο δεν καταργείται.
Ουσιαστικά οι αυξήσεις θα αρχίσουν να μετρούν από την 1η Ιουλίου και κάπως έτσι ένας ιδιοκτήτης ενός εξοχικού που σήμερα πληρώνει 60 ευρώ το τετράμηνο θα δεί αυξημένο τον λογαριασμό του κατά 6 με 7 ευρώ.
Αντίστοιχα για άλλο εξοχικό με ακόμη πιο χαμηλή κατανάλωση κοντά στις 400 κιλοβατώρες ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να πληρώσει αντί των 30 ευρώ που είναι σήμερα έναν λογαριασμό 34 με 35 ευρώ.
Πλέον με την κατάργηση της κατηγορίας ως τις 800 κιλοβατώρες οι ιδιοκτήτες εντάσσονται στην κατηγορία ως 2.000 κιλοβατώρες και κάπως έτσι προκύπτουν και οι αυξήσεις.