ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Πνιγμός 12χρονου στην παραλία

Τη ζωή του έχασε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στην παραλία του Μυρωδάτου Ξάνθης ένα 12χρονο αγόρι, που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα.
Το άτυχο παιδί ενώ κολυμπούσε διαπίστωσε αδυναμία να συνεχίσει ζητώντας βοήθεια. Ο πατέρας του και ο μεγαλύτερος αδελφός του που βρίσκονταν στην ακτή έσπευσαν να τον βοηθήσουν αμέσως μόλις κατάλαβαν πως ο νεαρός πνιγόταν. Ωστόσο και οι δύο τους ένιωσαν αδυναμία να συνεχίσουν και να πλησιάσουν τον 12χρονο με αποτέλεσμα να καλούν και αυτοί σε βοήθεια.
Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτό το συμβάν από τον ναυαγοσώστη της πλαζ έσπευσε να βοηθήσει στη διάσωση των τριών ατόμων, ενώ πολίτες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην περιοχή έσπευσαν και αυτοί να βοηθήσουν.
Ο πατέρας και ο μεγαλύτερος γιος διασώθηκαν άμεσα ωστόσο το 12χρονο παιδί αρχικά χάθηκε από το οπτικό πεδίο, ενώ μετά από αρκετή ώρα εντοπίστηκε σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση. Στη διάσωση συμμετείχαν και άνδρες του Λιμενικού που έσπευσαν επίσης στην παραλία. Ένα ασθενοφόρο όχημα μετέφερε τον 12χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του λουόμενων τη στιγμή που το 12χρονο αγόρι άρχισε να φωνάζει για βοήθεια, υπήρχε υψηλό κύμα στη θάλασσα καθώς και ρεύμα και εικάζεται πως το άτυχο παιδί βρέθηκε ξαφνικά χωρίς να πατάει στον πάτο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κολυμπήσει, σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που δημιουργούσε η θάλασσα. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά παρασύρθηκε και αντιμετώπισε αδυναμία στο να συνεχίσει. Τραγικές φιγούρες ο πατέρας και ο αδελφός του που παρά τις προσπάθειες τους δεν κατάφεραν να πλησιάσουν τον 12χρονο.
ΠΗΓΗ: ThrakiToday