ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Ερχεται μείωση 5,2% στις επικουρικές

Tη μείωση των επικουρικών συντάξεων που ήδη καταβάλλει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης σε πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, κατά 5,2% εισηγείται στο υπουργείο Εργασίας η διοίκηση του Ταμείου.

Οπως αναφέρει το euro2day, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία, από 1η Ιουλίου του 2014 θα πρέπει οι επικουρικές συντάξεις να υπολογίζονται με δεδομένη τη ρήτρα...
μηδενικού ελλείμματος.

Βάσει αυτής, του συντελεστή βιωσιμότητας του ΕΤΕΑ και ανάλογα με την πορεία των εσόδων, θα επανακαθορίζεται, ακόμη και ανά τρίμηνο, το ύψος των επικουρικών συντάξεων που καταβάλλει σε 1.030.270 συνταξιούχους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Με δεδομένο ότι η μέση σύνταξη που καταβάλλει το ΕΤΕΑ ανέρχεται σε 200 ευρώ, η μεσοσταθμική μείωση φθάνει τα 10 ευρώ το μήνα.

Ανάλογα με το πότε θα κάνει δεκτή την εισήγηση της διοίκησης του ταμείου το υπουργείο Εργασίας, η μείωση θα εφαρμοστεί είτε από τις καταβολές των συντάξεων Ιουλίου, στα τέλη Ιουνίου, είτε από τον επόμενο μήνα, στις συντάξεις Αυγούστου. 

Διοικητής ΕΤΕΑ: Εισηγηθήκαμε μείωση 5,2% στις επικουρικές
Tη μείωση των επικουρικών συντάξεων σε ποσοστό 5,2% από 1η Ιουλίου του 2014 επιβεβαίωσε ο Τάσος Παπανικολάου με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Καταφέραμε σε μια δύσκολη εποχή να κάνουμε τη μικρότερη μείωση για τους πολίτες», είπε ο διοικητής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και σημείωσε πως η αναπροσαρμογή των επικουρικών συντάξεων, για τις οποίες δεν υπάρχει κρατική επιχορήγηση, αποτελεί υποχρέωση που πηγάζει από τον ν. 4052/2012.