ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ

http://cdn.inkefalonia.gr/media/k2/items/cache/762d3ed85458ab95f0470a0a94f6e648_L.jpg?t=-62169984000

Στην απόκτηση του 17χρονου Ηλία Χατζηθεοδωρίδη προχώρησε η Άρσεναλ, ολοκληρώνοντας την πρώτη μεταγραφή του καλοκαιριού. Ο Έλληνας αριστερός.. μπακ αγωνιζόταν στον ΜΑΣ Καλλιθεακό (συνεργάζεται με τους Λονδρέζους) αλλά εντυπωσίασε μετά από δοκιμές του στους «κανονιέρηδες», οι οποίοι τελικά προχώρησαν στην αγορά των δικαιωμάτων του. Συγκεκριμένα, ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε σπουδαίες εμφανίσεις σε ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και οι άνθρωποι του συλλόγου εισηγήθηκαν αμέσως την απόκτησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών.
Ο 17χρονος Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης ξεκίνησε από τον Μ.Α.Σ ΚΑΛΛΙΘΕΑΚΟΣ της Κατερίνης και ο προπονητής του ήταν ο Στέφανος Ταβουξής.Ηταν απο τα καλύτερα ταλέντα του Νομού Πιερίας σε ηλκία 12 ετών άρχισε να δείχνει δείγματα υψηλής ποιότητας σε όλα τα τοπικά τουρνουά των υποδομών.
Εντάχθηκε και αυτός το 2010 στην Elite Ακαδημία της Άρσεναλ, με την έναρξη της λειτουργίας της, τότε στο Λουτράκι, μαζί με άλλα δύο παιδιά απο την Πιερία, το Μάνο Κραγιόπουλο και τον Ιτσιο (Κούη) γεννημένα το 1998, τα οποία συνεχίζουν να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη.
Ο 17χρονος Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης είναι ένα απο τα ταλέντα της Πιερίας που συνεχίζουν ψηλά, χωρίς να έχουν περάσει κάν απο την πόρτα της μεγάλης ομάδος του ΝΟμού μας που είναι ο Πιερικός, κάτι που δέν φαίνεται να προβηλματίζει ιδιαίτερα κανένανστην ομάδα της Κατερίνης.
Ο 17χρονος Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης έχοντας ταλέντο, αλλά ιδίως υπομονή και επιμονή για την κατάκτηση του μεγάλου στόχου οι κόποι του δικαιώθηκαν. Αγωνίζεται ως αριστερός μπακ και είναι ένα από τα καλύτερα μπακ της ηλικίας του.
Διεθνής ποδοσφαιριστής με τις μικρές εθνικές ομάδες, θα ενταχθεί από 1η Ιουλίου, στην ομάδα U17 της Άρσεναλ για προετοιμασία.
 
Τεράστια επιτυχία της Elite Ακαδημίας της Άρσεναλ, που πλέον λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη.Δύο ποδοσφαιριστές της, υπέγραψαν Άρσεναλ και η προσπάθεια χρόνων του Τεχνικού Διευθυντή της Ακαδημίας, Λάκη Παπαϊωάννου και των συνεργατών του, πλέον αποδίδει καρπούς .
Σημείωση:Μαζί με τον Ηλία Χατζηθεοδωριδη, συμβόλαιο επαγγλεματικό για δύο χρόνια υπέγραψε και ένα άλλος ο
16χρονος Σάββας Μούργος.