ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Π.Α.ΜΕ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΠΡΟΝΟΙΑ Κυβέρνηση-Ευρωπαϊκή Ένωση

 

-Εργοδοσία τσακίζουν τα δικαιώματά μας στη σύνταξη, στην υγεία, στη πρόνοια, για να σώσουν τα κέρδη, για να στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα! Στηρίζουν τις επενδύσεις των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών!
Προωθείται η ολοκληρωτική σφαγή των συντάξεων, των παροχών Υγείας-Πρόνοιας, η προστασία από εργατικό ατύχημα. Από τον Ιούλη έρχεται νέα μείωση (5%) στις επικουρικές συντάξεις ενώ έχουν ήδη κατακρεουργήσει το εφάπαξ (μείωση 45%). Ετοιμάζουν την πλήρη κατάργηση τους. Από τον Γενάρη με το νέο τρόπο υπολογισμού ρίχνουν τις συντάξεις στο 60%, ενώ σε λίγα χρόνια θα φτάσει στο 48% του συντάξιμου μισθού, από το 70% που είναι σήμερα. Από 1/1/2015 καθιερώνουν βασική σύνταξη-πείνας έως τα 360 ευρώ. Το τι θα δίνουν τα ταμεία θα εξαρτάται κάθε φορά από τη ρήτρα «μηδενικών ελλειμμάτων». Δηλαδή, το κράτος δε θα εγγυάται πια την καταβολή των συντάξεων, θα είναι άγνωστο τι σύνταξη θα λάβει ένας εργαζόμενος μετά από 35 ή 40 χρόνια δουλειάς.
Η προστασία της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων πρέπει να ενταχθεί στην οργάνωση της αντεπίθεσης για ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Έχουμε καθήκον και υποχρέωση απέναντι στις ζωές μας, στο μέλλον των παιδιών μας αλλά και για τις ζωές των παππούδων μας, να αντισταθούμε στην εξαθλίωση. Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και κεφάλαιο να διαλύσουν και την κοινωνική ασφάλιση.
Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες, να οργανώσουν άμεσα συζητήσεις μέσα από γενικές συνελεύσεις, από συγκεντρώσεις, για τις εξελίξεις στη κοινωνική ασφάλιση. Να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, ανεξάρτητα αν εργάζονται σε εργολάβους αν είναι μόνιμοι, επικουρικοί, συμβασιούχοι, σπουδαστές που κάνουν τη πρακτική τους. Ενιαία είναι η επίθεση. Ενιαία πρέπει να είναι και η αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων !
Όπου τα ΔΣ των σωματείων αδιαφορούν την υπόθεση του αγώνα να την πάρουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι!
Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση!
Κατερίνη 18-6-2014