ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Το Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα που μπορεί να έχετε χωρίς να το ξέρετε!

Το Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα που μπορεί να έχετε χωρίς να το ξέρετε!
Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα εκτεταμένης έρευνας από το αμερικανικό εθνικό Κέντρο μελέτης και πρόληψης του HIV/AIDS, της ιογενούς ηπατίτιδας, των Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Νοσημάτων (ΣΜΝ) και της φυματίωσης, σχετικά με το πλήθος των ανθρώπων που έχουν κάποιο ΣΜΝ αλλά δεν ακολουθούν καμία αγωγή, επειδή δεν γνωρίζουν ότι έχουν πρόβλημα.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές αναλύοντας τα στοιχεία έρευνας που έγινε από το 2007 έως το 2012 στο πλαίσιο πανεθνικής έρευνας, διαπίστωσαν ότι το 1,7% του αμερικανικούπληθυσμού ηλικίας 14 έως 39 ετών (άντρες και γυναίκες) έχει χλαμύδια.
Αλλά από τους 1,8 εκατ. ανθρώπους με χλαμύδια, μόνο το 1,4 εκατ. ακολουθούν κάποια αγωγή. Οι υπόλοιποι 400.000 άνθρωποι δεν έχουν διαγνωστεί καν με αυτό το ΣΜΝ.
Τα χλαμύδια είναι μία ΣΜΝ που συναντάται πιο συχνά σε σεξουαλικώς ενεργές γυναίκες ηλικίας 14 έως 19 ετών (6,4%), ενώ οι άντρες ίδιας ηλικίας εμφανίζουν χλαμύδια σε ποσοστό 2,4%.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι απαραίτητο όλα τα σεξουαλικώς ενεργά άτομα και ειδικά οι έφηβοι να εξετάζονται τακτικά για ΣΜΝ, αφού τα συμπτώματα ασθενειών όπως τα χλαμύδια, πολλές φορές παραμελούνται ή δεν τους δίνεται η απαραίτητη σημασία, λόγω «ντροπής» και κοινωνικού στίγματος στις νεαρές ηλικίες.
Η έρευνα παρουσιάστηκε στο Συνέδριο Πρόληψης ΣΜΝ που έγινε στην Ατλάντα των ΗΠΑ.
arouraios.gr