ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Δεν είναι απλοί γερμανοτσολιάδες σαν αυτούς της ναζιστικής κατοχής... αλλά λαμόγια, εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου! Έκλεισαν τη Βουλή κι "εσβησαν" δικογραφία κατά Βενιζέλου για τα υποβρύχια - Η δικογραφία που "καίει" Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου


Δικογραφία αναφορικά με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στην υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή στις 4 Ιουνίου, λίγες μόνο ώρες πριν κλείσει η Βουλή κι ενώ "αράχνιαζε" στα συρτάρια της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του... υπουργού Δικαιοσύνης επί έναν ολόκληρο μήνα.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η δικογραφία εστάλη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών τον Φεβρουάριο, όμως κρατήθηκε για πολύ καιρό στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για περίπου έναν μήνα στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Αυτή η έντεχνη καθυστέρηση Αρείου Πάγου και του συνήθους υπόπτου Χαράλαμπου Αθανασίου, προκάλεσε την παραγραφή του πιθανού αδικήματος των δύο υπουργών, αφού παρήλθαν οι δύο τακτικές συνόδοι που απαιτεί ο σκανδαλώδης νόμος Βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να παραγραφεί το πιθανό αξιόποινο των πράξεων.
Η απίστευτη μεθόδευση έγκειται στο γεγονός, ότι η δικογραφία κρατήθηκε στον Άρειο Πάγο και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, και εστάλη στη Βουλή στις 4 Ιουνίου, μόνο λίγες ώρες πριν  θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα για το κλείσιμο. Η 4η Ιουνίου ήταν η μέρα κατά την οποία παρήλθε η δεύτερη τακτική σύνοδος και παραγράφηκε το πιθανό αδίκημα. Οι υπόλοιποι βουλευτές εν ολίγοις είχαν μόνο λίγες ώρες για να προλάβουν την παραγραφή υπογράφοντας, προκειμένου να γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.
Στο διαβιβαστικό έγγραφο που υπογράφουν οι αντιεισαγγελείς Πρωτοδικών Αντώνιος Ελεθεριάνος και Πόπη Παπανδρέου, αναφέρεται επί λέξει ότι υποβάλλεται η δικογραφία «η οποία σχηματίσθηκε κατόπιν της από 20-12-2013 υποβολής εκ μέρους της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της από 18-12-2013 Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για την υπόθεση των Υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μετά των συνημμένων εγγράφων, καθόσον από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών-μελών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Οικονομικών κατά το χρονικό διάστημα από την 17-10-2010 κ.ε.».
Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, έχει ιστορικό στις καθυστερήσεις δικογραφίων. Άλλωστε το ίδιο πράγμα είχε κάνει και με τη δικογραφία που εμφανίζει τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη να χρηματίζεται από τον προφυλακισμένο Αναστάσιο Πάλλη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης έστειλε τη συγκεκριμένη δικογραφία στη Βουλή, μετά τη σχετική αποκάλυψη από το Hot Doc και αφού την είχε καθυστερήσει σχεδόν τέσσερις μήνες. Υπενθυμίζεται ότι και η υπόθεση Μιχελάκη θα συζητηθεί στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, τον ερχόμενο Οκτώβριο, εξαιτίας του αιφνιδιαστικού κλεισίματος του Κοινοβουλίου.
Από το koutipandoras
Η δικογραφία που "καίει" Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου 
Με τη διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας στις 4 Ιουνίου, έφτασε στη Βουλή η ποινική δικογραφία για την υπόθεση των Υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ποινικής ευθύνης του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σε έγγραφο που υπογράφουν οι αντιεισαγγελείς Πρωτοδικών Αντώνιος Ελεθεριάνος και Πόπη Παπανδρέου, αναφέρεται επί λέξει ότι υποβάλλεται η δικογραφία «η οποία σχηματίσθηκε κατόπιν της από 20-12-2013 υποβολής εκ μέρους της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της από 18-12-2013 Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για την υπόθεση των Υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μετά των συνημμένων εγγράφων, καθόσον από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών-μελών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Οικονομικών κατά το χρονικό διάστημα από την 17-10-2010 κ.ε.».

Και ενώ αυτό το έγγραφο έχει ημερομηνία 18 Μαρτίου 2014, το διαβιβαστικό έγγραφο που έφτασε στη Βουλή, φέρει ημερομηνία 4 Ιουνίου 2014, ημέρα κατά την οποία θυροκολλήθηκε εκτάκτως το κλείσιμο της Βουλής, κάτι που προκαλεί συνειρμούς για την παραγραφή των όποιων αδικημάτων.
Από enikos

"Ενδεχόμενη ποινική ευθύνη" Βενιζέλου - Παπακωνσταντίνου για τα υποβρύχια, έκλεισαν τη Βουλή λίγο πριν παραληφθεί η δικογραφία! 
Ανοίγει εκ νέου ο φάκελος των υποβρυχίων με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να ελέγχονται από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς ύστερα από ενέργειες της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου! Στη Βουλή ανακοινώθηκε σήμερα η ποινική προκαταρκτική δικογραφία των Εισαγγελέων Διαφθοράς κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό που απέστειλαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριανός και Πόπη Παπανδρέου «από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης υπουργών – μελών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των Ε. Βενιζέλου, πρ. υπουργού Εθνικής Άμυνας, και του Γ. Παπακωνσταντίνου, πρ. υπουργού Οικονομικών, κατά το χρονικό διάστημα από την 17-10-2010 κ.ε.»! Οι εισαγγελείς τονίζουν ότι συνεχίζεται η προκαταρκτική εξέταση όσον αφορά τα λοιπά εμπλεκόμενα πρόσωπα για τα οποία δεν εμποδίζεται η πρόοδος της έρευνας ή της εξέτασης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποστείλει στους Εισαγγελείς Διαφθοράς όλα τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά και τα κατατεθέντα έγγραφα της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής στις 18-12-2013. Υπογραμμίζεται ότι η δικογραφία παρελήφθη από τη Βουλή στις 4 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία έκλεισε τις εργασίες της η Ολομέλεια, με αποτέλεσμα να παραγράφεται το σκάνδαλο…

Κ.ΠΟΥΛ.
Από avgi

Έκλεισαν την Βουλή για να σώσουν τον Βενιζέλο 
Παραλήφθηκε δικογραφία για την υπόθεση των υποβρυχίων την ίδια μέρα που έκλεισε το Κοινοβουλιο. Οργή κατά των αντιεισαγγελέων από το ΠΑΣΟΚ.
 
Αποκαλυπτήρια για τηνκυβερνητική μεθόδευση ώστε να κλείσει η Βουλή στις 4 Ιούνη συνιστά η κατάθεση της δικογραφίας για την υπόθεση των υποβρυχίων που ζητά από το κοινοβούλιο τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για τους Ευάγγελο Βενιζέλο (ως υπουργού Αμυνας) και Γιώργου Παπακωνσταντίνου (ως υπουργού Οικονομίας).

Η δικογραφία που κατατέθηκε τελικά σήμερα (Τετάρτη 18/6) στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής φέρεται να παραλήφθηκε από την αρμόδια Ειδική Γραμματεία της Βουλής, στις 4 Ιουνίου, δηλαδή ακριβώς την ίδια μέρα που θυροκολήθηκε το προεδρικό διάταγμα για την λήξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, άρα και της τρέχουσας συνόδου. Αυτό προκύπτει με σαφήνεια από τον αριθμό πρωτοκόλλου παραλαβής της δικογραφίας (Α.Π 1684) με την ημερομηνία 4/6/2014

Εφόσον από την κυβερνητική πλευρά δεν δοθούν πειστικές εξηγήσεις, οι συνειρμοί αβίαστα οδηγούν στο συμπέρασμα της μεθόδευσης προκειμένου να μην υπάρχει ζήτημα ποινικής δίωξης των δύο υπουργών λόγω παραγραφής των αδικημάτων. Όπως είναι γνωστό τα αδικήματα που αφορούν τον νόμο «περί ευθύνης υπουργών» παραγράφονται μετά την παρέλευση δύο κοινοβουλευτικών συνόδων!

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία μετά την κατάθεση της δικογραφίας, ακόμη και αν υπάρξει εξεταστική επιτροπή και ακόμη και αν αυτή η επιτροπή αποφασίσει την δικαστική διερεύνηση του θέματος είναι αδύνατον οι δύο υπουργοί να οδηγηθούν στο εδώλιο. Αυτό γιατί σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες το θέμα πρέπει να παραπεμφθεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο είναι υποχρεωμένο από τον νόμο να διαπιστώσει την παραγραφή των αδικημάτων οπότε να απορρίψει το αίτημα.

Οσον αφορά την δικογραφία οι αρμόδιοι αντιεισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριανός και Πόπη Παπανδρέου σημειώνουν ότι η δικογραφία σχηματίστηκε βάση, των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της από 18-12-2013 Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για την υπόθεση των Υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μετά των συνημμένων εγγράφων».

Σημειώνεται επιπρόσθετα πως «από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών-μελών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Οικονομικών κατά το χρονικό διάστημα από την 17-10-2010 κ.ε.».

Εντονη είναι η αντίδραση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Με ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει ότι οι δύο αντιεισαγγελείς και καμία εισαγγελική αρχή «δεν είχε την αρμοδιότητα να διενεργήσει οποιαδήποτε δήθεν προκαταρκτική εξέταση η πολύ περισσότερο να κάνει οποιαδήποτε δήθεν αξιολογήση». Αυτό γιατί τα στοιχεία που είχε στην διάθεση της προέρχονταν από τα πρακτικά των συνεδριάσεων της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Μάλιστα ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ ... απειλεί τους δύο αντιεισαγγελείς αναφέροντας πως «η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είμαστε βέβαιοι ότι θα ελέγξει όλη αυτή την αντισυνταγματική και παράνομη μεθόδευση για την δημιουργία φευγαλέων εντυπώσεων».

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου από thepressproject  
Μέσω "Το Γρέκι"