ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Ρεβίθια σαλάτα με ρόκα και τόνο

revuthia-tono

Τρώγεται σαν σαλάτα αλλά και σαν κυρίως πιάτο, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε και την τελευταία στιγμή αν φροντίσετε να έχετε βρασμένα ρεβίθια μέσα σε ένα σακκουλάκι στην κατάψυξη.
revithia tono psi
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

  • 300γρ. ρεβίθια που έχετε μουλιάσει όλη νύχτα σε κρύο νερό
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι ή νερό
  • 1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε ψιλές ροδέλες
  • 2 ντομάτες ώριμες, κομμένες σε κυβάκια
  • 7 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • για τη σος
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • μια γερή πρέζα κύμινο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό με το ολόκληρο κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά χωρίς να λιώσουν. Τα στραγγίζετε και πετάτε το κρεμμύδι.

Βήμα 2

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και αλατίζετε ανάλογα.

Βήμα 3

Χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σος, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές και λείο μίγμα.

Βήμα 4

Περιχύνετε τη σαλάτα σας με τη σος που ετοιμάσατε και ανακατεύετε να πάει παντού.

Βήμα 5

Σερβίρετε αμέσως.
Tips:   *Αντί για μαϊντανό μπορείτε να βάλετε φρέσκο δυόσμο.
           *Αν θέλετε να κερδίσετε χρόνο, μπορείτε να βράσετε μια μεγάλη ποσότητα και τη μοιράσετε σε σακουλάκια.