ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Μαρίδα τηγανητή σε κρούστα από λάιμ και μαϊντανό

marida-olivemagazinegr

Φθηνά, νόστιμα, ολόφρεσκα και γεμάτα Ω3, τα μικρά ψαράκια του Αιγαίου είναι ό,τι ζητά το καθημερινό τραπέζι και ο μεζές του καλοκαιριού. Λίγο λάιμ και το άρωμα του μαϊντανού, μπορούν να δώσουν μια άλλη διάσταση στο κλασικό, τηγανητό μαριδάκι.
marida psi 1
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

  • ½ κιλό μαρίδα, γαύρο ή σαρδέλα
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένη φλούδα λάιμ
  • 1/3 φλιτζανιού χυμό λάιμ
  • ¼ φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • μερικά φύλλα ρόκας
  • αλεύρι
  • καλαμποκέλαιο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα ψαράκια, βγάζετε τα κεφάλια και τη ραχοκοκκαλιά.

Βήμα 2

Σε ένα πλατύ μπολ, ανακατεύετε το λάδι, το χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι και τον περισσότερο από το μαϊντανό (αφήνετε λίγο για γαρνίρισμα).

Βήμα 3

Προσθέτετε τα ψαράκια, τα σκεπάζετε καλά να καλυφθούν από το μίγμα και τα αφήνετε να μαριναριστούν μισή ώρα στο ψυγείο.

Βήμα 4

Ανακατεύετε το αλεύρι με το ξύσμα λάιμ και τον μαϊντανό.

Βήμα 5

Στο μεταξύ ζεσταίνετε καλά το καλαμποκέλαιο. Βγάζετε τα ψάρια, τα στραγγίζετε καλά, τα περνάτε από το αλεύρι και τα τηγανίζετε.

Βήμα 6

Τα σερβίρετε σε πιατέλα, μαζί με τα φύλλα της ρόκας, λίγο επιπλέον ξύσμα λάιμ και φέτες λεμόνι.
Tip:*Την ίδια συνταγή μπορείτε να κάνετε με γαύρο ή μικρή σαρδέλα